Ο Λ. Αυγενάκης στο Εθνικό Σκοπευτήριο!

Το Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα επισκέφθηκε σήμερα (25/6) ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης:

«Να ξαναγίνει “κόσμημα” το εγκαταλελειμμένο Σκοπευτήριο, να αναπτυχθεί και η Σκοποβολή όπως της αξίζει».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Υφυπουργού μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σκοπευτηρίου Βύρωνα!

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διαπίστωση και η καταγραφή των ελλείψεων και των προβλημάτων του Σκοπευτηρίου, το οποίο όντας παραμελημένο και χωρίς Επιτροπή Διοίκησης από το 2012, υπολειτουργεί χάρις στις μεγάλες προσπάθειες της ΣΚ.Ο.Ε. και μόνο.

 

Μετά την ενημέρωση του Υφυπουργού, συμφωνήθηκε η χωρίς άλλη καθυστέρηση έναρξη συνεργασίας της Γ.Γ.Α., της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, και του δήμου Βύρωνα, με άμεση κατάρτιση αυστηρού χρονοδιαγράμματος ενεργειών και συνεργειών, ώστε η αναβάθμιση και η πλήρης επαναλειτουργία του Σκοπευτηρίου να αποβεί εις όφελος τόσο του αθλήματος όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της ΣΚΟΕ κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου τόνισε σχετικά:

«Χαίρομαι που υποδεχτήκαμε εδώ τον κ. Αυγενάκη. Εξ όσων θυμάμαι από τότε που βρίσκομαι στη διοίκηση του αθλήματος, από τη δεκαετία του ’90, είναι ο πρώτος Υφυπουργός Αθλητισμού που επισκέπτεται το Σκοπευτήριο. Είδε τις ελλείψεις, τις δυνατότητες της εγκατάστασης, τις προσπάθειές μας και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Η συνεργασία που αποφασίστηκε θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Σκοποβολής».

Τις ευθύνες που αναλογούν στη Γ.Γ.Α. ανέλαβε με τις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης:

«Είναι υποχρέωσή μας η ανάπτυξη όλων των αθλημάτων και δεν νοείται η Γ.Γ.Α. να παραιτείται των υποχρεώσεών της, τόσα χρόνια, σε ότι αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις των οποίων έχει την εποπτεία. Κι εδώ υπάρχει μια υποδομή “κόσμημα”, εγκαταλελειμμένη όμως. Ευτυχώς που την φρόντιζε, όσο μπορούσε και με τα πενιχρά μέσα που διέθετε, η Ομοσπονδία Σκοποβολής, η οποία είναι από τις πιο νοικοκυρεμένες και υποδειγματικές σε λειτουργία στην αθλητική μας οικογένεια.

Με τον Δήμο Βύρωνα και τη ΣΚ.Ο.Ε. θα συνεργαστούμε στενά για να λύσουμε τα προβλήματα: νομιμοποίησης των χώρων, σχετικών μελετών για την αναβάθμιση τμημάτων της εγκατάστασης και ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε το Σκοπευτήριο να γίνει πλήρως λειτουργικό, όχι μόνο για τους αθλητές και τα σωματεία, αλλά και για να μπορέσει να διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις. Να αναπτυχθεί το άθλημα όπως του αξίζει».

  Τη θέση του Δήμου Βύρωνα εξέφρασε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης:

«Καλωσορίσαμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, στο Σκοπευτήριο και συμφωνήσαμε ότι πρέπει όλοι μας, δήμος, Ομοσπονδία και ΓΓΑ, να συνεργαστούμε για να αναβαθμιστεί η εγκατάσταση, να είναι αντάξια των απαιτήσεων, αθλητικών και κοινωνικών και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος της Σκοποβολής, κάτι που αποφέρει και τοπικά οφέλη».

Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την επίσκεψη

© INTIME sports & news photo agency