Σύντομη και περιεκτική εκδήλωση

 Παρουσία των εκπροσώπων 93 σκοπευτικών σωματείων, από τα 167 με δικαίωμα ψήφου (βεβαιωμένη απαρτία) διεξήχθη την περασμένη Κυριακή (24/2) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΣΚΟΕ. 

Στην διάρκειά της συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με πρώτο εκείνο της αλλαγής του άρθρου 2, § 1α του κανονισμού εγγραφής και μεταγραφής αθλητών της ΣΚΟΕ, και τη μείωση του κατώτατου ορίου ηλικίας εγγραφής νέων αθλητών-τριών από τα 12 στα 8 έτη.

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παύλος Κανελλάκης στον απολογισμό των πεπραγμένων τόνισε τα ακόλουθα:

- Συνεχίζεται η πολύ κακή οικονομική κατάσταση της ΣΚΟΕ

- Η επιχορήγηση της ΣΚΟΕ για το 2012 περιορίσθηκε σε 464.000 € και για το 2013 έχει εγκριθεί ποσό 150.000 €

- Η οικονομική κατάσταση επηρέασε την Ελληνική Σκοποβολή σημαντικότατα τo 2012 και για το 2013 θα την επηρεάσει καθοριστικά.

Στα οικονομικά θέματα θα επανέλθω  αφού  αναφερθώ στα ακόλουθα τα οποία αποτελούν τα βασικότερα από τα πεπραγμένα του Δ.Σ. κατά το σύντομο χρονικό διάστημα, στο οποίο αναφέρεται ο παρών διοικητικός απολογισμός.

- Το ΔΣ της ΣΚΟΕ συνέχισε τις προσπάθειες του με στόχο την εξασφάλιση της χρήσης του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Μαρκόπουλου

- Συνεργάσθηκε με τη Γ.Γ.Α. και τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την παραχώρηση προς την ΣΚΟΕ της χρήσης του Εθνικού Σκοπευτηρίου Βύρωνα

- Κατάρτισε τα αγωνιστικά προγράμματα για το έτος 2013

- Οργάνωσε σεμινάριο εκπαιδευτών

- Ξεκίνησε και προχωρά τη μετάφραση των κανονισμών της ISSF

- Σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Α. και την Ε.Ο.Ε., από την οποία ευελπιστεί να λάβει χρηματοδότηση, προχωρά τη διαδικασία διοργάνωσης σεμιναρίου προπονητών σκοποβολής Γ’ κατηγορίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

- Οργάνωσε την τελετή κοπής της πίτας της ΣΚΟΕ, κατά την οποία βραβεύτηκαν αθλητές, παράγοντες και φίλοι της Ελληνικής Σκοποβολής

- Ξεκίνησε τη διαδικασία κατάρτισης Επιτροπής Κριτών

- Ξεκίνησε τη διαδικασία κατάρτισης Ειδικής Τεχνικής Επιτροπής για τα αγωνίσματα FITASC

Αυτά έχω να σας πω ως πεπραγμένα του ΔΣ για το τελευταίο διάστημα του 2012. Αν αναλογιστούμε ότι αφορούν διάστημα δύο μηνών θα δούμε ότι το ΔΣ δραστηριοποιήθηκε έντονα.

Πέρα από αυτά βρίσκεται σε τελικό στάδιο πρόταση για την αναθεώρηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας. Αυτή, μόλις ολοκληρωθεί, θα διανεμηθεί στα Σωματεία προκειμένου, αφού ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις τους, να συγκληθεί Καταστατική Γενική Συνέλευση για την πραγματοποίησή της.

Και τώρα δύο λόγια για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, τόσο εμείς, όσο και το σύνολο του αθλητικού κινήματος της χώρας.

-  Είναι γνωστό ότι χρήματα δεν υπάρχουν

-  Τα χρήματα, τα οποία διατίθενται από το κράτος για τον αθλητισμό είναι ελάχιστα

-  Με πρωτοβουλία της ΕΟΕ έχουν γίνει κινητοποιήσεις για την αντιμετώπιση του  προβλήματος

- Την Τρίτη 26.03.2013 στις 4.00 μ.μ., έχει συγκληθεί σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών στο κτίριο της ΕΟΕ, προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις

- Την ίδια ημέρα, στις 11.00 π.μ. η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΕ θα δει τον Υπουργό για το ίδιο θέμα

- Προσωπικά πιστεύω πως, ότι κινητοποιήσεις και αν κάνουμε, τα αποτελέσματα θα είναι από μηδενικά ως αμελητέα

- Τελικά, δεδομένου ότι η ΣΚΟΕ δεν είναι από τις Ομοσπονδίες που εξασφαλίζουν εύκολα χορηγίες, το βάρος της εξασφάλισης των απαραίτητων κονδυλίων θα βαρύνει τη Σκοπευτική Οικογένεια.

- Μακάρι να διαψευσθώ

 

Στη συνέχεια τέθηκαν, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Αναλυτικά:

- Διοικητικός απολογισμός του ΔΣ για την περίοδο 1/10/2012 – 31/12/2012

- Οικονομικός Απολογισμός – Έκθεση Εξελεγκτικής επιτροπής 1/10/2012 – 31/12/2012

- Οικονομικός Ισολογισμός 1/1/2012 – 31/12/2012

- Έγκριση απολογισμού - απαλλαγή ΔΣ/ΣΚΟΕ, 1/10/2012 – 31/12/2012.