στην τελετή Βραβεύσεων της ΕΟΕ 2018!

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, ο εκπρόσωπος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ) στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) αποδέχθηκε το Ανώτατο Αριστείο «Δημήτριος Βικέλας» χθες (9/1) στην τελετή βραβεύσεων της ΕΟΕ.

 

Ο πρώτος πολίτης με τους κορυφαίους του αθλητισμού

Παρουσία της α.ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες (9/1) σε λαμπρή εκδήλωση στο αμφιθέατρο της ΕΟΕ, η τελετή βραβεύσεων της Ολυμπιακής Επιτροπής στους κορυφαίους του Ελληνικού αθλητισμού για τη χρονιά που πέρασε. Στον επί τιμή πρόεδρο της ΣΚΟΕ κ. Παύλο Κανελλάκη (και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ) απονεμήθηκε το αριστείο «Δημήτριος Βικέλας»!

Άλλη μια διάκριση για τη Σκοποβολή

Το Ανώτατο Αριστείο «Δημήτριος Βικέλας» που απονεμήθηκε φέτος για πρώτη φορά, θεσμοθετήθηκε από την ΕΟΕ για να τιμήσει κορυφαίους παράγοντες που έχουν προσφέρει εθελοντικά έργο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Ο κ. Παύλος Κανελλάκης, πρωταθλητής της Σκοποβολής με διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ 1976, διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΟΕ ενώ επί σειρά ετών εκλεγόταν πρόεδρος της ΣΚΟΕ.

Η αναφορά του Σπύρου Καπράλου

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, τόνισε:

…Τιμούμε επίσης και τον συνάδελφό μας Παύλο Κανελλάκη, παλαιό αθλητή που έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, για πολλά χρόνια Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σκοποβολής, και εκπρόσωπό της στην ΕΟΕ και Πρώτο Αντιπρόεδρο αυτής. Τον άνθρωπο που φέτος έβαλε στην άκρη το «εγώ» και θυσίασε την μακρόχρονη πορεία του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πραγμάτωση του «εμείς», φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού αφού με την στάση του συνέβαλε τα μέγιστα στη συνεννόηση και στην έξοδο της Ολομέλειας από την διοικητική κρίση.

Μετά το πέρας της τελετής φανερά συγκινημένος το κ. Κανελλάκης δήλωσε:

  Αποδέχομαι την τιμή που μου κάνει ΕΟΕ, αν και αυτό που θεωρήθηκε ως προσφορά ήταν υποχρέωσή μου. Ο αθλητισμός έχει ανάγκη τη συνδρομή όλων, στο μέτρο που καθένας μπορεί.