Οι αγώνες κατάταξης για τη στελέχωση της Εθνικής μας ομάδας, συνεχίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και το σκοπευτήριο αεροβόλων του στρατοπέδου Παύλος Μελάς. Η διοργάνωση είχε τον χαρακτήρα Κυπέλλου ΣΚΟΕ και, εκ του ερείσματος, έντονο το στοιχείο του συναγωνισμού. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Györ της Ουγγαρίας (19-26/2) πλησιάζει.

 

Η ισότητα των φύλων στην πράξη

Αλλαγές στους κανονισμούς της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ISSF), από φέτος και οι γυναίκες σε κάθε αγώνα αντιμετωπίζουν τον ίδιο αριθμό βολών με τους άνδρες (ήταν 400 για τις γυναίκες και 600 για τους άνδρες).

Ο πρώτος αγώνας πρόκρισης Εθνικής Ομάδος με τους νέους κανονισμούς που διεξήχθη επί Ελληνικού εδάφους, ήταν αυτός της Θεσσαλονίκης.

Κορακάκη και Γαμπιεράκης στα πιστόλια

Η ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη (Ωρίων) με εκπληκτική σταθερότητα (580/600) και τις δύο ημέρες, είχε με άνεση τις καλύτερες επιδόσεις. Παρά τον έντονο συναγωνισμό του Σαββάτου, ο Γεώργιος Γαμπιεράκης (ΣΛ Ζευς) επικράτησε στο σύνολο των ανδρών.

Αμφίρροποι αγώνες στα τουφέκια

Ο Ευάγγελος Ζήσης (Ωρίων) είχε τις καλύτερες επιδόσεις στα τουφέκια και τις δύο ημέρες, ενώ οι συναθλήτριες στον Αρχέλαο Κατερίνης Μαρία Τσιόνογλου και Χρυσούλα Ευθυμίου επικράτησαν στο σύνολο αλλά όχι χωρίς δυσκολίες.

Για τα πλήρη αποτελέσματα πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ - ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ Ε.Ο. Α/Ο ΑΓΕΝ 20 & 21.1.2018 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (938 KB)