Ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Έλληνες σκοπευτές

Σήμερα Σάββατο (24/2) ήταν η τελευταία αγωνιστική ημέρα για την Ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων που διεξάγεται στο Györ της Ουγγαρίας.

 

Στον τελικό η Κορακάκη

Την πρόκρισή της στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού γυναικών πέτυχε η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη. Με επίδοση 579 (17Χ) και άψογο σκορ (100/100) στην 5η σειρά (το μοναδικό 100στάρι του προκριματικού!) κατέλαβε την τρίτη θέση εξασφαλίζοντας της συμμετοχή της στον τελικό του αγωνίσματος.

Στον τελικό, δυστυχώς, δεν είχε ανάλογο ξεκίνημα και στην τέταρτη σειρά αναγκάστηκε να αποχωρήσει καταλαμβάνοντας την έβδομη (7) θέση με επίδοση 134,2.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Γαλλίδα Celine Goberville που από την πέμπτη θέση (573) κατάφερε να κρατηθεί στον αγώνα μέχρι τις μονομαχίες των μεταλλίων.

Παραλίγο διάκριση στο Μικτό

Η «ημέρα» των Ελλήνων, όπως αποδείχθηκε τελικά, ήταν χθες Παρασκευή (23/2). Το Ελληνικό ζευγάρι, Άννα Κορακάκη και Γεώργιος Γαμπιεράκης έμειναν εκτός τελικού για έναν (1) μόλις βαθμό. Στον προκριματικό του Μικτού, η Άννα είχε εκπληκτική επίδοση 388/400 και κατετάγη τρίτη στη γενική κατάταξη και πρώτη μεταξύ των γυναικών! Ο Γεώργιος Γαμπιεράκης, παρά το μέτριο ξεκίνημα (93), ανέκαμψε και πρόσθεσε 381 βαθμούς στην Ελληνική επίδοση (769). Στον τελικό προκρίνονται τα πέντε (5) πρώτα ζευγάρια, με την Ιταλία να κερδίζει τη συμμετοχή της με 770.

Τα κεντρικά δεκάρια, που «μετράνε» στην τελική κατάταξη έφεραν το Ελληνικό πλήρωμα στην έβδομη θέση ανάμεσα στις πενήντα (50) ομάδες που αγωνίσθηκαν.