Ξανά στην κορυφή του βάθρου η Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη ανέβασε ξανά την Ελληνική σημαία στον κεντρικό ιστό στο Παγκόσμιο Κυπελλο σκοποβολής στην Γουαδαλαχάρα του Μεξικού. Η Ελληνίδα δις Ολυμπιονίκης κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο σπορ πιστόλι γυναικών!

 

Κορυφαία μεταξύ των πρώτων

Τα Παγκόσμια Κύπελλα ISSF συγκεντρώνουν την αφρόκρεμα της παγκόσμιας σκοποβολής. Η διοργάνωση του Μεξικού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, πολλώ μάλλον στην έναρξη του κύκλου των Αγώνων για το τρέχον έτος. Η Άννα Κορακάκη αγωνίσθηκε και στο αεροβόλο πιστόλι την περασμένη εβδομάδα, όπου τερμάτισε πέμπτη. Όμως χθες (10/3) ήταν η μέρα της, όταν αγωνίσθηκε με σθένος και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του βάθρου.

Πρώτη στις βολές ακρίβειας, Πρώτη και στον τελικό

Ο προκριματικός του αγωνίσματος ξεκινάει με τις βολές ακριβείας. Το τέλος των βολών βρήκε την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη κορυφαία με σκορ 295/300 και σαφή διαφορά από τις υπόλοιπες. Με την επίδοση αυτή εξασφάλισε σημαντικό πλεονέκτημα για τις βολές ταχύτητας που θα ακολουθούσαν. Μετά το πέρας του προκριματικού και συνολικό σκορ 582/600 και 23 κεντρικά δεκάρια – τα περισσότερα από κάθε άλλη αθλήτρια – προκρίθηκε άνετα στον τελικό με την τρίτη καλύτερη επίδοση.

Στον τελικό έδειξε την κλάση της! Κρατήθηκε από την αρχή μεταξύ των κορυφαίων και έμεινε στις πρώτες θέσεις μέχρι τις μονομαχίες των μεταλλίων. Τελικά επικράτησε κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο στο σπορ πιστόλι για μια ακόμη φορά.

Τα αποτελέσματα:

1 ΚΟΡΑΚΑΚΗ Άννα..................ΕΛΛΑΣ....... 29

2 VENNEKAMP Doreen...........GER........... 27       

3 LAMOLLE Mathilde................FRA........... 24

4 CHEN Yan..............................CHN.......... 23

5 BHAKER Manu.......................IND........... 19

6 SKERIES Michelle..................GER......... 17 so

7 DIETHELM GERBER Heidi....SUI........... 13

8 QIN Sihang.............................CHN........... 8

"Έχω περάσει αρκετά δύσκολα τους τελευταίους μήνες", δήλωσε η Κορακάκη μετά το τέλος της απονομής. "Γι 'αυτό και έκλαψα, αυτό το μετάλλιο ήρθε για μένα την κατάλληλη στιγμή".

Θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε τον αγώνα της βιντεοσκοπημένο στην ιστοσελίδα:

http://www.issf-sports.org/news_multimedia/video.ashx