…ενός πραγματικού φιλάθλου

Η σκοπευτική κοινότητα θρηνεί την απώλεια ενός σημαντικού μέλους της. Ο πρώην Νομικός σύμβουλος της ΣΚΟΕ Γιάννης Βούλτσης έφυγε από τη ζωή χθες (12/3) πλήρης ημερών (σε ηλικία 92 ετών).

 

Φίλαθλος και Δικηγόρος

Η ενασχόλησή το με τον αθλητισμό ξεκίνησε το 1958, όταν έγινε πρόεδρος του Γκυζιακού, ποδοσφαιρικού σωματείου της γειτονιάς του. Κατόπιν ανέπτυξε αξιόλογη δράση ιδρύοντας τμήματα Μπάσκετ, Επιμορφωτικό, Εκδρομικό κλπ. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Αθηνών και αργότερα επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ ως εκπρόσωπος της ΕΠΣ Πατρών, επεξεργασθείς τους Κανονισμούς αμειβομένου ποδοσφαίρου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και αντιπρόεδρος του πρώτου Α.Κ.Α.Δ το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στο σημερινό ΑΣΕΑΔ. Από το 1969 ασχολήθηκε με πολλές αθλητικές δίκες και σοβαρές αθλητικές διαφορές οι οποίες απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Από της εισαγωγής του θεσμού του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα (1979) διετέλεσε μόνιμος Νομικός Σύμβουλος του Ολυμπιακού Πειραιώς τον οποίο υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση κατά την διάρκεια όλων των Διοικήσεών του μέχρι το 2011. Προσέφερε τις υπηρεσίες του ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, καθώς και σε άλλες αθλητικές Ομοσπονδίες. Διακρινόταν για την επαγγελματική ευσυνειδησία του, την μαχητικότητά του, την επιστημονική του κατάρτιση, την ευπρέπεια και σεμνότητα του χαρακτήρα του και προπαντός για το ήθος του το οποίο εξετιμάτο από όλους τους συναδέλφους του και τους εκάστοτε αθλητικούς δικαστές.

Ο Γιάννης Βούλτσης γεννήθηκε το 1925 στη Ζάκυνθο και εγκαταστάθηκε, ακολουθώντας την οικογένειά του, στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εργαζόμενος παράλληλα και έγινε δικηγόρος το 1953. Άσκησε επιτυχώς το επάγγελμά του μέχρι το 2012.

Τη διαδρομή του εκφράζει ένα απόσπασμα από τον «Περικλέους Επιτάφιο» του Θουκιδίδη, " οἷς γὰρ ἀρετῆς ἆθλα  οἷς κεῖται, τοῖς δὲ καὶ ἄνδρες ἄριστοι πολιτεύουσιν… "

Καλό σου ταξίδι αγαπητέ συνεργάτη και συμπαραστάτη.

ΣΗΜ: Η κηδεία θα γίνει αύριο Τετάρτη (14/3) στο Α’ Νεκροταφείο.