Για την ασφάλεια στα αγωνίσματα Σκοποβολής!

H IPSC (Παγκόσμια Συνομοσπονδία Πρακτικής Σκοποβολής) στη σύνοδο των μελών της, τον περασμένο Σεπτέμβριο, υιοθέτησε την πρόταση του Προέδρου της Vitaly Kryuchin, για τη δημιουργία στους κόλπους της, Διεθνούς Οργάνωσης Συμβούλων Ασφάλειας και Εκπαίδευσης Σκοποβολής (Master International Shooting Safety Instructor Association-MISSIA).

Ο Θεσμός αυτός έχει σα σκοπό την εποπτεία και την εμπέδωση των κανόνων ασφάλειας και τη λήψη πρωτοβουλιών, για την εκπαίδευση των αθλητών με έμφαση στους νέους και την ισότητα των φύλων στη Σκοποβολή IPSC.

Το πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα

H ΣΚΟΕ –ΕΤΕΠΣ, εφαρμόζοντας την απόφαση της συνόδου των μελών της IPSC, προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου της IPSC να πραγματοποιήσει ο ίδιος ένα πρώτο σεμινάριο για στελέχη του θεσμού MISSIA στην Ελλάδα. Η Ελληνική Περιφέρεια αριθμεί περίπου 6.000 σκοπευτές IPSC, με μεγάλη εξάπλωση σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο (ο θεσμός προβλέπει τουλάχιστον 10 εκπαιδευτές MISSIA, για περιφέρειες με 3000 μέλη). Το πρώτο αυτό σεμινάριο θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου 2018.
  • Στο πλαίσιο του περιορισμένου αριθμού των συμμετοχών, επιλέχθηκε μια πρώτη ομάδα υποψηφίων εκπαιδευτών MISSIA, από μέλη της Ελληνικής Περιφέρειας με εκπαιδευτική δραστηριότητα και εμπειρία στην σκοποβολή IPSC, που να έχουν τη δυνατότητα αποτελεσματικής γεωγραφικής και διασυλλογικής κάλυψης, καθώς και τα μέλη της ΣΚΟΕ-ΕΤΕΠΣ προκειμένου να λάβουν άμεσα τις οδηγίες του Προέδρου της IPSC για την οργάνωση κι εφαρμογή του θεσμού MISSIA.
  • Η ΣΚΟΕ-ΕΤΕΠΣ θα πάρει πρωτοβουλία για την διοργάνωση και άλλων σεμιναρίων εκπαιδευτών MISSIA στην Ελλάδα, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία συμμετοχής περισσότερα μέλη της Ομοσπονδίας.
  • Οι συμμετέχοντες υποψήφιοι εκπαιδευτές MISSIA στο πρώτο σεμινάριο είναι:

1          ΒΟΥΔΙΚΛΑΡΗ ΝΙΚΗ

2          ΔΑΚΑΝΑΛΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

3          ΖΑΦΕΙΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

4          ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

5          ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

6          ΚΑΝΔΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

7          ΚΑΥΚΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

8          ΚΕΛΑΪΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

9          ΜΟΥΛΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

10        ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

11        ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

12        ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

13        ΣΚΛΑΒΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

14        ΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

15        ΣΟΥΜΑΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

16        ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

17        ΣΤΡΕΜΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

18        ΤΟΠΟΥΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

19        ΤΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

20        ΤΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

21        ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ