Θέμα: Ενημέρωση για τη λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων Σκοποβολής για το χρονικό διάστημα 7-30 Νοεμβρίου 2020

Με τη έκδοση της νέας Κ.Υ.Α. η οποία υπεγράφη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη (ΦΕΚ Β' 4899 - 6.11.2020), γίνονται γνωστές οι εξαιρέσεις στη γενική αναστολή λειτουργίας και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων για το χρονικό διάστημα 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020. Συγκεκριμένα η Κ.Υ.Α. προβλέπει μεταξύ άλλων:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

1) Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:
* στίβος (έως 60 άτομα συνολικά εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης)
* κολύμβηση (αποκλειστικά σε ανοικτά κολυμβητήρια, έως τρία άτομα ανά διαδρομή)
* αντισφαίριση,
* σκοποβολή,
* τοξοβολία,
* ιστιοπλοΐα,
* κωπηλασία,
* κανόε καγιάκ,
* θαλάσσιο σκι,
* ποδηλασία,
* γκολφ,
* ιππασία,
* μηχανοκίνητος αθλητισμός,
* ορειβασία/αναρρίχηση,

Η Ομοσπονδία μας, επισημαίνει στα Σωματεία και Ομάδες της δύναμής της, την πιστή τήρηση της ανωτέρω Κ.Υ.Α., διευκρινίζοντας ότι δύνανται να χρησιμοποιούν μόνον τα ανοικτά σωματειακά σκοπευτήρια και τα ανοικτά σκοπευτήρια που έχουν διαμορφωθεί εντός στρατιωτικών πεδίων βολής για κάθε Σωματείο και μόνον για πραγματοποίηση προπονήσεων, τηρώντας αυστηρά τόσο τον κανόνα των τριών (3) ατόμων συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, όσο και τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει το σχετικό εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. πρωτόκολλο της ΣΚ.Ο.Ε.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

Περαιτέρω λεπτομέρειες έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & COVID-19), στις οποίες αναφέρεται χαρακτηριστικα για τις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις:

"Συστήνεται, όπου υπάρχει περιορισμός χωρητικότητας, ο χρόνος άσκησης να είναι έως μία (1) ώρα. Μέχρι νεότερης ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ισχύει η μετακίνηση για ατομική άθληση (SMS με τον κωδικό «6») ώστε να μεταβαίνουν οι αθλούμενοι και αθλητές σε γειτονικές αθλητικές εγκαταστάσεις, εντός του Δήμου κατοικίας τους".

Χρήσιμοι σύνδεσμοι και αρχεία:

ΦΕΚ Β' 4899 - 6.11.2020 (584 KB)

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 07/11/2020 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 30/11/2020 (577 KB)

Με αθλητικούς χαιρετισμούς