Ολυμπιακά αγωνίσματα Μixed αεροβόλων όπλων

Ένα νέο αγώνισμα θα διεξαχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020. Το πείραμα που ξεκίνησε από τους Ολυμπιακούς Νέων στη Σιγκαπούρη, εντάχθηκε ήδη στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

Πρόκειται για μικτούς αγώνες όπου αγωνίζονται ζευγάρια, γυναίκες και άνδρες, κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες, στην ίδια δοκιμασία (αριθμό βολών), ενώ για την κατάταξη υπολογίζεται το συνολικό σκορ.

 

Πανελλήνιος Αγώνας Mixed Αεροβόλων

Εντυπωσιακή ήταν φέτος η συμμετοχή στους αγώνες του αεροβόλων mixed. Αγωνίσθηκαν 28 ομάδες στο πιστόλι και 22 ομάδες στο τουφέκι.

Μπραράζ για την τριάδα των μεταλλίων

Στον τελικό του πιστολιού και στις 19ες βολές, στο σημείο του αγώνα όπου κρινόταν η είσοδος στην τριάδα των μεταλλίων, η ομάδα της Σ.Λ. Ζευς ισοβάθμησε με εκείνη του Σ.Ο. Ωρίων 2 στους 366,6 βαθμούς. Στον αγώνα μπαράζ που ακολούθησε αποχώρησε η ομάδα του Ωρίωνα 2 (Παναγιώτου – Αγγελίδης), ενώ η ομάδα της ΣΛ Ζευς (Παπακανέλλου – Γαμπιεράκης) κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο.

Κορυφαίος και φέτος ο «Ωρίων»

Σαν σε επανάληψη από τους περσυνούς πανελλήνιους, ο Σ.Ο. Ωρίων Θεσσαλονίκης κατέκτησε τον τίτλο και στα δύο αγωνίσματα. Στο πιστόλι με την Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη και τον αδελφό της Διονύσιο, ενώ στο τουφέκι με τον Ευάγγελο Ζήση και την Μαρία Γάτα.

Για τα αποτελέσματα, πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ MIXED ΑΕΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ Α-Γ, 7.4.2019 ΑΘΗΝΑ (349 KB)