Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 15/06/2022 έως 01/07/2022 με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 14/06/2022 με τίτλο: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ 3004Β’).

Ειδικότερα:

• Λειτουργία οργανωμένων ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για άθληση οργανωμένη και για αγώνες, από αθλητές, σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ ομοσπονδίες, χωρίς να υφίστανται επιπλέον περιορισμοί στα πλαίσια της πανδημίας πέραν των αναφερόμενων στις παρούσες οδηγίες. Οι επαγγελματίες αθλητές και οι προπονητές σωματείων που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ, υποχρεούνται στην διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για covid19 μία (1) φορά την εβδομάδα (rapid test ή PCR test) καθώς οι περιπτώσεις τους εμπίπτουν στις διατάξεις που εφαρμόζονται για τον προληπτικό έλεγχο εργαζομένων.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός.
  • Οι προϋποθέσεις που ίσχυαν σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας και δεν αναφέρονται στις παρούσες οδηγίες παύουν να εφαρμόζονται (π.χ. δελτίο εισερχομένων-εξερχομένων, περιορισμοί χωρητικότητας εγκαταστάσεων, πίνακας προληπτικών ελέγχων αθλητών, πρωτόκολλα εκτός σταδίου διοργανώσεων κτλ).

Για λεπτομέρειες, πιέστε τους συνδέσμους που ακολουθούν: