Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, εκδόθηκε σήμερα 14/11/2022, ανακοίνωση σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 14/11/2022 έως 21/11/2022 με βάση την ΚΥΑ της 11/11/2022 με τίτλο: «Παράταση ισχύος της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 51236/8.9.2022 κοινής υπουργικής απόφασης περί έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας έως και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 06:00» (ΦΕΚ 5783 Β’).

Ειδικότερα:

• Λειτουργία οργανωμένων ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για άθληση οργανωμένη και για αγώνες, από αθλητές, σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από τη ΓΓΑ ομοσπονδίες, χωρίς να υφίστανται επιπλέον περιορισμοί στα πλαίσια της πανδημίας πέραν των αναφερόμενων στις παρούσες οδηγίες. Οι επαγγελματίες αθλητές και οι προπονητές σωματείων που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ, υποχρεούνται στην διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για covid19 μία (1) φορά την εβδομάδα (rapid test ή PCR test) καθώς οι περιπτώσεις τους εμπίπτουν στις διατάξεις που εφαρμόζονται για τον προληπτικό έλεγχο εργαζομένων.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός.
  • Οι προϋποθέσεις που ίσχυαν σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας και δεν αναφέρονται στις παρούσες οδηγίες παύουν να εφαρμόζονται (π.χ. δελτίο εισερχομένων-εξερχομένων, περιορισμοί χωρητικότητας εγκαταστάσεων, πίνακας προληπτικών ελέγχων αθλητών, πρωτόκολλα εκτός σταδίου διοργανώσεων κτλ).

Για λεπτομέρειες, πιέστε τους συνδέσμους που ακολουθούν: