Σημαντικές αλλαγές στο αγωνιστικό μέρος.

Παρουσία των εκπροσώπων 113 σκοπευτικών σωματείων, από τα 179 με δικαίωμα ψήφου (βεβαιωμένη απαρτία) διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (22/2) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΣΚ.Ο.Ε.       Πέρα από τα συνήθη διαδικαστικά κάθε Γενικής Συνέλευσης (εκλογή προεδρείου κλπ.) κυρίαρχα θέματα που τέθηκαν στην κρίση των σωματείων και υιοθετήθηκαν με απόλυτη πλειοψηφία ήταν:

Τροποποίηση Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής του Αθλήματος.

Συγκεκριμένα προστέθηκαν στο άρθρο 2 οι εξής παράγραφοι υπό τους αριθμούς 5 και 6.

(5) Αγωνίσματα τυφεκίου Κ.Π. που αναφέρονται σε προηγούμενες παραγράφους 1 έως 4 επιτρέπεται να οργανώνονται αγώνες στις κατηγορίες Α και Γ (ξεχωριστές κατηγορίες) και στις αποστάσεις 100 και 200μ. σε στάσεις Πρηνηδόν, Ορθίως, Γονυπετώς

(6) Στα αγωνίσματα πυροβόλων πιστολίων στα 25μ που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους 1 έως 4 επιτρέπεται να οργανώνονται αγώνες στις κατηγορίες Α και Γ.

Έτσι κατοχυρώνεται το δικαίωμα των γυναικών να αθλούνται σε αγωνίσματα αντίστοιχα με εκείνα των ανδρών.

Τροποποίηση του Κανονισμού Εγγραφών - Μετεγγραφών. Ειδικότερα η παράγραφος 1 του άρθρου 11 τροποποιείται ως κάτωθι:

«Αθλητής που κατά το τελευταίο προ της περιόδου των μετεγγραφών έτος δεν αγωνίσθηκε σε επίσημο αγώνα του σωματείου του έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί σε σωματείο της προτίμησής του χωρίς την συναίνεση του σωματείου του άνευ ετέρου λόγου».

Η παραπάνω τροποποίηση είναι η σημαντικότερη υπέρ των αθλητών που εγκρίθηκε ποτέ σε κανονισμό μετεγγραφών. Η πληθώρα αγωνισμάτων της ΣΚ.Ο.Ε. δημιούργησε την ανάγκη ο κάθε αθλητής να έχει μεγαλύτερη ελευθερία μετακίνησης, ειδικά αν επιθυμεί να αλλάξει αγώνισμα και να ασκηθεί σε κλάδο άθλησης που δεν καλλιεργείται από το σωματείο του.

Εγγραφή της ΣΚ.Ο.Ε. στις παρακάτω Διεθνείς Ομοσπονδίες:

- World Rimfire & Air Rifle Benchrest Federation (WRΑBF)

- European Rimfire & Αir Rifle Benchrest Federation (WRΑBF)

- World Field Target Federation (WFTF)

Η αγωνιστική δραστηριότητα στα αγωνίσματα Bench-rest δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω δοκιμασίας στην ακρίβεια, ενώ με το αγώνισμα FieldTarget προστίθεται η δυνατότητα δράσης σε ανοιχτό πεδίο αγωνιστικού στίβου και στα αεροβόλα όπλα.

Στη συνέχεια τέθηκαν, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

-Διοικητικός απολογισμός του ΔΣ για την περίοδο 1/1 έως 31/12/2013

-Οικονομικός Απολογισμός– Έκθεση Εξελεγκτικής επιτροπής 1/1/ έως 31/12/2013

-Οικονομικός Ισολογισμός 1/1/ έως 31/12/2013

-Έγκριση απολογισμού - απαλλαγή Δ.Σ./ΣΚ.Ο.Ε., 1/1 έως 31/12/2013.