Το Σαββατοκύριακο που πέρασε (29&30/4) διεξήχθησαν στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα και στο σκοπευτήριο Μαλακάσας Πανελλήνιοι Αγώνες Σκοποβολής.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα με πυροβόλο τουφέκι στην απόσταση των 50 μέτρων και τα αγωνίσματα των 25 μέτρων Πιστόλι Ταχύτητας Ανδρών και Sport Πιστόλι Γυναικών.

 

Ανατροπή στην τελευταία βολή!

Διατήρησε τον τίτλο του στο τουφέκι πρηνηδόν ανδρών ο Ευάγγελος Λιόγρης (ΑΣΟ Εκάτη). Παρότι τερμάτισε έκτος στον προκριματικό (573), επανήλθε δριμύτερος στον τελικό καταφέρνοντας να κρατηθεί σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Χρήστο Κατσίκη (ΣΟ ΔΕΗ). Οι έμπειροι αθλητές έφθασαν στις βολές του τίτλου με διαφορά μόλις 0,2 του βαθμού! Η ψυχραιμία έμελλε να κρίνει τον νικητή στο αγώνισμα της απόλυτης ακρίβειας. Είτε ο Κατσίκης έχασε το χρυσό μετάλλιο στην προτελευταία βολή του (9,2), είτε ο Λιόγρης πήρε τη νίκη με την τελευταία βολή (10,6) το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο.

Ο νεαρός Νικόλαος Μαντάς (ΣΟΑ ΑΣΟΕΕ), από την τελευταία θέση του προκριματικού, κατάφερε να προχωρήσει μέχρι την αναμέτρηση για το χάλκινο και να το κατακτήσει, ανεβαίνοντας πρώτη φορά στο βάθρο των ανδρών σε Πανελλήνιο!

Ο Κατσίκης κορυφαίος στα τουφέκια

Κατακτώντας δύο πανελλήνιες διακρίσεις. Χρυσό μετάλλιο στο τουφέκι τριών στάσεων και ασημένιο στο τουφέκι πρηνηδόν, ο Χρήστος Κατσίκης (ΣΟ ΔΕΗ) ήταν ο πρωταγωνιστής των αγώνων.

Δύο μετάλλια και η Παπαχρήστου στο Τουφέκι Γυναικών

Σταθερά πρωταγωνίστρια στα τουφέκια γυναικών η Βασιλική Παπαχρήστου (Νίκανδρος-ΕΛΑΣ), ήταν και φέτος κορυφαία. Κατέκτησε δύο Πανελλήνιες νίκες, τόσο στο πρηνηδόν όσο και στο τριών στάσεων (3Χ20) γυναικών!

Ξανά πρωταγωνιστής ο Νεονάκης

Μετά τη μεταγραφή του (στον ΠΑΟ) και στην κατηγορία των ανδρών πλέον, ο Νικόλαος Νεονάκης αναδείχθηκε ξανά κορυφαίος στο πιστόλι ταχύτητας. Επικράτησε χωρίς πρόβλημα σε αγώνα (534) και τελικό (18). Ψυχραιμότερος στις μονομαχίες ο Δαμιανός Παπαϊωσήφ (ΣΣ Βόλου) κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας το χάλκινο μετάλλιο στον  Ανδρέα Ξυνογαλά (ΑΟ Μπούντο).

Η Κασούμη σταθερά κορυφαία

Με την άνεση της πείρας κατέκτησε και πάλι τον τίτλο στο Πιστόλι Sport Γυναικών η Άγη Κασούμη (Α. Κασούμη ΕΑΣΟ). Με το ίδιο σκορ (579) όπως και πέρσι στον αγώνα και 24 επιτυχίες στον τελικό, δεν ένοιωσε καν απειλή για τον τίτλο!

Για τα αποτελέσματα, πιέστε τους ακόλουθους συνδέσμους :

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΥΦΕΚΙΟΥ 0,22 ΑΓ - ΑΘΗΝΑ 29-30.4.17 (745 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Α & ΣΠΟΡ Γ - ΑΘΗΝΑ 29-30.4.17 (178 KB)