Καταπληκτικοί αγώνες σε εντυπωσιακό σκοπευτήριο!

Σε ιδανικό περιβάλλον διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι Πανελλήνιοι Αγώνες Σκητ. Το σκοπευτήριο στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου διεκδικεί τα σκήπτρα του πλέον σύγχρονου σκοπευτηρίου πήλινου στόχου στη χώρα!

 

Έντονος συναγωνισμός

Με τους κορυφαίους Έλληνες σκοπευτές του Σκητ να αγωνίζονται για τον τίτλο, ο αγώνας κάθε άλλο παρά αδιάφορος θα ήταν. Την πρώτη μέρα (Σάββατο 24) ο Νικόλαος Μαυρομμάτης (ΣΟ Μακεδονίας) τερμάτισε πρώτος (73/75) με ένα βαθμό διαφορά από τον Ευθύμιο Μίτα (ΣΣΧ Βάρδας) (72/75). Η διαφορά αυξήθηκε κατά ένα στόχο την Κυριακή (25/6) και η κατάταξη στο τέλος του αγώνα ήταν Μαυρομμάτης 122/125, Μίτας 120/125.

Ο τελικός της ανατροπής

Όμως το αποτέλεσμα του αγώνα δεν είναι τίποτε άλλο από το εισιτήριο για τον τελικό. Ο τελικός του αγωνίσματος εξελίχθηκε σε δοκιμασία εμπειρίας για τους δύο παγκόσμιας κλάσης Έλληνες σκοπευτές. Στη μονομαχία Μαυρομμάτης – Μίτας ή Μίτας – Μαυρομμάτης, επικράτησε ο Ευθύμιος Μίτας με 56 επιτυχίες έναντι 55 του Μαυρομμάτη.

Με ανατροπή στον τελικό κρίθηκε και το χάλκινο μετάλλιο. Ο τέταρτος του αγώνα Μάριος Πετρόπουλος (ΣΟ Κολοσσός) εκτόπισε από το βάθρο τον τρίτο του αγώνα Αλέξανδρο Εξάρχου (ΣΟ Μακεδονίας).

Νέο ρεκόρ η Κεφαλίδου

Η Άρτεμις Κεφαλίδου (ΣΟ Μακεδονίας) με επίδοση 70/75 επικράτησε μάλλον άνετα στον αγώνα των γυναικών. Η επίδοσή της αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων και γυναικών. Τα προηγούμενα ρεκόρ κατείχε η ίδια από τον αντίστοιχο πανελλήνιο του 2014 στο Λαγκαδά.

Ανατροπή και στους Έφηβους

Ανάλογη ανατροπή με εκείνη των ανδρών έγινε και στον τελικό των εφήβων. Ο Ιωάννης Σπανουδάκης (ΣΣΧ Βάρδας) που είχε τερματίσει δεύτερος με 98 επιτυχίες, πέτυχε 44 δίσκους στον τελικό και πήρε τον τίτλο.