Στερνό αντίο σε μια πολυδιάστατη προσωπικότητα

Η σκοπευτική κοινότητα πενθεί την απώλεια ενός ακόμη σημαντικού μέλους της. Ο Γεώργιος Γιαμαρέλλος, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΣΚ.Ο.Ε. και πρώην πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Π.Σ., έφυγε από τη ζωή ξαφνικά χθες (17/8) μόλις 56 ετών…

 

Φίλαθλος και Άνθρωπος

Ο Γιώργος Γιαμαρέλλος υπήρξε φίλαθλος, με κάθε έννοια του όρου. Φίλος του αθλήματος και φίλος του άθλου. Η αγάπη του για την τεχνολογία τον οδήγησε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Υπήρξε λάτρης της μοτοσυκλέτας, λάτρης του αυτοκινήτου, αλλά πάνω από όλα υπήρξε «εραστής» της σκοποβολής. Υπηρέτησε τη σκοποβολή από κάθε δυνατό πόστο. Ξεκίνησε ως αθλητής και ασχολήθηκε με κάθε αγώνισμα, ασχέτως δημοτικότητας. Από τα αγωνίσματα ακριβείας σταθερού στόχου, μέχρι τα μαυρομπάρουτα των περασμένων αιώνων και τη σκοποβολή I.P.S.C.

Η ευρύτητα του πνεύματος που διέθετε τον οδήγησε στο να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση του αθλήματος της σκοποβολής, όλων των αγωνισμάτων ανεξαιρέτως, χωρίς διάκριση.

Με την πάροδο των χρόνων οδηγήθηκε σε διοικητικά πόστα. Όχι από παραγοντισμό, κάθε άλλο. Η έννοια της προσφοράς που κυριαρχούσε στη ζωή του τον έφερε υποψήφιο για την προεδρία της Ε.Τ.Ε.Π.Σ. το 2000, και η εκλογή του τον έθεσε ex officio μέλος του ΔΣ της ΣΚ.Ο.Ε. Στις δύο τετραετίες που υπηρέτησε, κάθε άλλο παρά στα καθήκοντα της Ε.Τ.Ε.Π.Σ. περιορίστηκε. Με τον ερχομό του έφερε κι έναν «ψηφιακό άνεμο» στα γραφειοκρατικά της Ομοσπονδίας.

Διεθνής Έλληνας

Η σημαντικότερη προσφορά του στη σκοποβολή ήταν ως Κριτής. Η γνώση του, η δεινότητα επικοινωνίας και η γλωσσομάθειά του τον οδήγησαν ψηλά στην ιεραρχία της διεθνούς σκοπευτικής κοινότητας. Ακριβοδίκαιος στις αποφάσεις του είχε την εκτίμηση όλων όσοι τον γνώρισαν εντός και εκτός συνόρων. Υπήρξε διεθνής κριτής για τα αγωνίσματα σταθερού στόχου και σκοποβολής I.P.S.C. Αποκορύφωμα της καριέρας του ως κριτής ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τον τίμησε για την προσφορά του στους αγώνες με το ασημένιο μετάλλιο I.S.S.F.

Εκτός των άλλων διετέλεσε μέλος της επιτροπής κριτών της Ευρωπαϊκής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας από το 2004 μέχρι και το 2010. Ακόμη και σήμερα τον βρίσκουμε στη λίστα των διεθνών κριτών (IROA) της I.P.S.C., με τον υψηλότερο μάλιστα βαθμό (Range Master).

Το έργο που άφησε είναι παρακαταθήκη ενότητας, υγιούς σκέψης, προσήλωσης σε στόχους και ιδανικά…

Η σκέψη όλων μας ας συντροφεύει τη σύζυγό του Ελένη και τις κόρες τους, που βιώνουν την απώλεια.

Καλό σου ταξίδι συναθλητή, συνεργάτη και φίλε.

ΣΗΜ: Η κηδεία θα γίνει αύριο Σάββατο (19/8) και ώρα 1.00 μμ από το κοιμητήριο Ν. Ερυθραίας.