Μαρούσι 26 Απριλίου

Σε μια σεμνή τελετή στο αμφιθέατρο του ΥΠΕΠΘ απονεμήθηκαν τα διπλώματα στους νέους προπονητές σκοποβολής. Η σχολή διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τη συνεργασία της ΣΚΟΕ.

Παρουσία του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού

Στην τελετή ήταν παρών ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός και απένειμε τα διπλώματα στους νέους προπονητές, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών της Σχολής, που συμβάλλει στη δημιουργία πιστοποιημένου προπονητικού δυναμικού του Ολυμπιακού Αθλήματος της Σκοποβολής.

 

Λαμβάνοντας τον λόγο η Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Σχολής Προπονητών κ. Κωνσταντίνα Μαρινάκου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη της επιτροπής Α. Σκαμάγκη, Μ. Στέλλα, Ζ. Μπίρη και Μ. Παπαδάκη καθώς και τη γραμματειακή υποστήριξη από τις Ε. Μπινιού και Α. Σουγλάκου. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συμβολή του προσωπικού της ΣΚΟΕ που στήριξε με την εργασία του την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της σχολής καθώς και στον κ. Κάκκο, προϊστάμενο του αρμοδίου Τμήματος Σχολών της ΓΓΑ.

Καταλήγοντας η κ. Μαρινάκου σημείωσε:

«…αξιοποιώντας τα εφόδια που απέκτησαν οι επιτυχόντες διπλωματούχοι της σχολής θα συμβάλλουν στην ορθή και αποτελεσματική άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής.

Πάνω απ’ όλους τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς, τους επιτυχόντες της Σχολής, οι οποίοι παρακολουθήσατε με επιτυχία τα μαθήματα της Σχολής δείχνοντας υποδειγματικό ζήλο και διάθεση.

Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία».

Τονίζοντας τις απαιτήσεις του προγράμματος, ο πρόεδρος της ΣΚ.Ο.Ε. και διευθυντής της σχολής κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου σημείωσε:

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 19 Μαρτίου 2017. Η διάρκεια του προγράμματος στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση ήταν συνολικά τριακοσίων (300) ωρών! Ειδικά μαθήματα 160 ώρες και γενικά μαθήματα 140 ώρες. Οι διδάσκοντες ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα τους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προπονητική δίδαξαν οι, Stan Marin (ROU) Ολυμπιονίκης στο Μόντρεαλ (1976) και στη Μόσχα (1980), Goran Maksimović (SER) Ολυμπιονίκης στη Σεούλ (1988) και Αντώνης Νικολαΐδης (CYP) Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο (2008).