Στους Μεσογειακούς 2018

Κορυφαία στον αγώνα του Αεροβόλου Πιστολιού Γυναικών αναδείχθηκε σήμερα (23/6) στους Μεσογειακούς Αγώνες 2018 η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο κατακυρώνοντας δύο Ρεκόρ Αγώνων! Προκριματικού και Τελικού.

 

Ελληνοσερβική μάχη στο Αεροβόλο Πιστόλι

Με δύο Ελληνίδες και δύο αθλήτριες της Σερβίας ξεκίνησε ο τελικός στο αεροβόλο πιστόλι Γυναικών. Άννα Κορακάκη (1η) - Δήμητρα Παπακανέλλου (6η) από την Ελλάδα, και από τη Σερβία Bobana Momcilovic Velickovic (2η) - Zorana Arunovic (3η) έμελλε να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Η εμπειρία στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις έπαιξε καθοριστικό παράγοντα στην τελική κατάταξη, αφού οι μόνιμες παρουσίες σε τελικούς Άννα Κορακάκη και Zorana Arunovic κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις ενώ οι συναθλήτριές τους έμειναν εκτός βάθρου.

Πρώτα το ρεκόρ και μετά το Μετάλλιο

Στον προκριματικό η Κορακάκη ήταν απλά Κορυφαία! Με σκορ 97, 96, 95, 93, 99, 95, στις έξι επί μέρους σειρές βολών συγκέντρωσε 575/600, κατακυρώνοντας έτσι το πρώτο ρεκόρ αγώνων με τους νέους κανονισμούς. Με την κορυφαία αυτή επίδοση η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πέρασε πρώτη στον τελικό ως συνήθως.

Δεύτερο ρεκόρ και Χρυσό μετάλλιο!

Όπως στα περισσότερα αγωνίσματα, οι οκτώ καλύτερες του προκριματικού περνούν στον τελικό. Οι σκοπευτές στον τελικό ξεκινούν από μηδενική βάση και οι ανατροπές είναι συχνό φαινόμενο. Η Άννα Κορακάκη κατάφερε να παραμένει στον αγώνα μετά από κάθε σειρά, όπου η αθλήτρια με τη χειρότερη επίδοση αποχωρεί. Δυστυχώς για τα Ελληνικά χρώματα η Δήμητρα Παπακανέλλου ήταν η πρώτη που αποχώρησε. Η Κορακάκη όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει αλλά έδειξε περίσσιο σθένος. Η έμπειρη Zorana Arunovic (SRB) έχοντας το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα στον τελικό έκανε την επίθεσή της, ισοφάρισε την Κορακάκη στην πέμπτη σειρά βολών και την πέρασε στην έκτη. Με αποθέματα ψυχραιμίας η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, ξαναμπήκε μπροστά στην έβδομη σειρά και διατηρώντας μια ελάχιστη διαφορά (μικρότερη του βαθμού) κατάφερε να τερματίσει πρώτη! Το Χρυσό  με το Ασημένιο μετάλλιο κρίθηκαν στα τρία δέκατα (3/10) του βαθμού.

Η Ελληνική σημαία και πάλι στην κορυφή!

7ος Ο Χατζητσακίρογλου

Στο Τραπ Ανδρών μετά την πρώτη μέρα του Αγώνα ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου με επίδοση 71/75 βρίσκεται στην έβδομη (7) θέση, μόλις δύο δίσκους πίσω από τον προπορευόμενο Κροάτη Giovanni Cernogoraz (73/75). Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο ώρα 09:00, ενώ ο τελικός είναι στις 16:00.

Αύριο αγωνίζονται επίσης οι αθλήτριες και οι αθλητές μας στο Αεροβόλο Τουφέκι.

Πιέστε τους ακόλουθους συνδέσμους για τα αποτελέσματα του αεροβόλου πιστολίου Γυναικών:

Qualification Air Pistol Women - Med. Games 2018 (100 KB)

Final Air Pistol Women - Med. Games 2018 (108 KB)