Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Κάρτα για το Τόκυο 2020

Την κορυφαία διάκριση πέτυχε για τα Ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού γυναικών! Η επιτυχία της αυτή εξασφάλισε για τη χώρα μας μια θέση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020.

 

Η επίδοση που την έφερε στον τελικό

Στον προκριματικό η Άννα Κορακάκη τερμάτισε δεύτερη με σκορ 584/600 (98, 96, 97, 100, 97, 96) πετυχαίνοντας τη μοναδική άψογη επίδοση (100/100) του αγώνα, και βεβαίως τον αρχικό της στόχο που ήταν οι οκτώ κορυφαίες για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο τελικός είναι η αφετηρία για την προσπάθεια που οδηγεί στη διάκριση και από εκεί στα μετάλλια!

 

Ο Χρυσός τελικός!

Η σκοποβολή είναι το αγώνισμα της απόλυτης ακρίβειας. Η παραμικρή ατυχία αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα. Σε κάθε γύρο του τελικού αποκλείεται ο αθλητής με τη χειρότερη επίδοση μέχρι να μείνουν οι διεκδικητές των μεταλλίων. Με τις πρώτες επιδόσεις της η Άννα Κορακάκη κατάφερε να μην είναι στις πρώτες που αποκλείστηκαν και συνέχισε την προσπάθεια για μια θέση στο βάθρο. Βολή με τη βολή ανέβαινε θέσεις στην κατάταξη μέχρι που στην έβδομη σειρά έπιασε κορυφή με διαφορά ενός βαθμού. Με τη βεβαιότητα του βάθρου και έχοντας ήδη κερδίση την κάρτα συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς του 2020, αγωνίσθηκε χωρίς άγχος για το Χρυσό μετάλλιο. Το κατέκτησε παρά τη μέτρια τελευταία της βολή (9,4). Η διαφορά που είχε δημιουργήσει από την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ Zorana Arunovic (SRB) δεν ήταν δυνατό να υπερκεραστεί.

Η χαρά της κορυφής

Ο τρόπος που η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πανηγύρισε την επιτυχία της μετά το τέλος του αγώνα, δείχνει ξεκάθαρα τα συναισθήματά της.

« Είναι τεράστια επιτυχία. Έχω μείνει άφωνη. Είναι μεγάλη μέρα για μένα» δήλωσε τονίζοντας:

«Κέρδισα τον τίτλο στην πρώτη μου προσπάθεια. Το 2014 στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγωνιζόμουν μεταξύ νεανίδων...

...Ξεκίνησα καλά τον αγώνα μου αλλά είχα κάποια προβλήματα. Στο δεύτερο μισό του τελικού κατάφερα να ανακάμψω. Η αθλήτρια από την Κορέα ήταν πολύ μπροστά μου, αλλά κάποια λάθη της μου επέτρεψαν να την πλησιάσω και τελικά να προσπεράσω. Το να αγωνίζομαι στήθος με στήθος με την Zorana ήταν κάπως περίεργο για μένα. Είναι η καλύτερή μου φίλη, μέσα και έξω από τα σκοπευτήρια. Στην διάρκεια του τελικού χαμογελούσαμε η μια στην άλλη και αστειευόμαστε με την κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν. Ήμουν και λίγο νευρική αφού προπορευόμουν στην κατάταξη.

Τα κατάφερα. Τώρα ήρθε η ώρα για διακοπές».

Για να παρακολουθήσετε τον τελικό πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=wvMD-Ef3OLg

Συνεντεύξεις:

Ελληνικά: https://www.youtube.com/watch?v=8eQfp4XAdTc&feature=youtu.be

Αγγλικά:  https://www.youtube.com/watch?v=-7SroVraWcg&feature=youtu.be   

(Φωτογραφίες ©2018 ISSF: Nicolo Zangirolami)