Ο Διονύσιος Κορακάκης μεταξύ των κορυφαίων

Μεγάλη διάκριση για τα Ελληνικά χρώματα πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα ο Διονύσιος Κορακάκης. Ο Έλληνας σκοπευτής κατέκτησε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού εφήβων.

 

Στα χνάρια της Άννας…

Στον προκριματικό ο Διονύσης Κορακάκης τερμάτισε πέμπτος (όπως και η αδελφή του Άννα πριν δύο χρόνια) με σκορ 577/600 (97, 98, 96, 97, 93, 96) πετυχαίνοντας τον πρώτο στόχο που ήταν οι οκτώ κορυφαίοι για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο τελικός είναι η αφετηρία για την προσπάθεια που οδηγεί στη διάκριση και γιατί όχι στα μετάλλια!

Εκτός βάθρου, παρά λίγο…

Ο Διονύσης ξεκίνησε καλά στον τελικό της απόλυτης ακρίβειας και επικρατώντας στη διαδικασία αποκλεισμού του Κορεάτη Yunho Sung και του Ιταλού Paolo Monna ανέβηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Όμως στάθηκε άτυχος με μια βολή 8,2 (στην τέταρτη σειρά), όπως και στις κρίσιμες βολές της έβδομης σειράς που έκριναν τους διεκδικητές των μεταλλίων. Δυστυχώς στο σύνολο για μια θέση στο βάθρο βρέθηκε με 197,4 βαθμούς, έναντι 199 του Arjun Singh Cheema από την Ινδία, που κι αυτός είχε αντίστοιχου άγχους βολές.

Ας είναι, η τέταρτη θέση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη είναι. Συγχαρητήρια στο νεαρό Κορακάκη. Σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες.

Για να αντιληφθούμε την ένταση του συναγωνισμού, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ινδός Chaudhary Saurabh, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων.

Για να παρακολουθήσετε τον τελικό πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=gYMLdBPdBQE

Φωτογραφίες ©2018 ISSF: Alessandra Lazzarotto