Η Άννα Κορακάκη μεταξύ των κορυφαίων και στο πιστόλι Sport

Μια ακόμη διάκριση για τα Ελληνικά χρώματα πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κορέα η Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε την ένατη θέση στο Σπορ πιστόλι γυναικών.

 

Μάλλον άτυχη και εκτός τελικού…

Η σκοποβολή είναι το αγώνισμα της απόλυτης ακρίβειας. Η παραμικρή ατυχία αναδεικνύεται σε κρίσιμο παράγοντα. Όντας μεταξύ των πρώτων στις βολές ακριβείας (291/300) και με δυνατό της χαρτί τις ταχείες βολές, είχε σημαντικές πιθανότητες να είναι στην οκτάδα του τελικού. Όμως η ατυχία χτύπησε την Άννα στην πρώτη της προσπάθεια της ταχείας βολής, όπου ξεκίνησε με οχτώ (8). Ψύχραιμα ανέκαμψε με πέντε συνεχόμενα δεκάρια και συνέχισε την προσπάθειά της. Δυστυχώς έχασε την πρόκριση στον τελικό στη διαδικασία κατάρριψης ισοπαλίας. Ενώ τερμάτισε ισόβαθμη (584/600) στο σκορ με τις Almubarak Aldana Saad (QAT) (8η) και Teh Xiu Hong (SGP) (7η), αποκλείστηκε από τον τελικό στην καταμέτρηση των κεντρικών δεκαριών.

Στερήθηκε της ευκαιρίας να αγωνιστεί για μετάλλιο και στο Σπορ πιστόλι γυναικών, αφού στον τελικό το σκορ ξεκινά από μηδενική βάση.

Έτσι περιορίστηκε στην ένατη θέση της κατάταξης.

Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε σε αγώνα μπαράζ μεταξύ των Kostevych Olena (UKR) και Batsarashkina Vitalina (RUS). Χρειάστηκαν μάλιστα τρεις σειρές για να αναδειχθεί Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Kostevych από την Ουκρανία.

Στον ίδιο αγώνα, η Κυρία της Ελληνικής σκοποβολής Άγη Κασούμη είχε επιδόσεις 287, 288 (575-14x).

Η οικογένεια Κορακάκη επιστρέφει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αύριο Κυριακή (9/9) ώρα 22:45.