Αναχωρούν μεθαύριο (24/2) για το Győr της Ουγγαρίας τα μέλη της Εθνικής Ομάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων 2024.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν από 24 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου.

Η Ελληνική Αποστολή

Περισσότερα...

Ένα πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο εμπόδισε την Άννα Κορακάκη να αγωνισθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής Γρανάδα 2024.

Η αποχή κρίθηκε απαραίτητη για προληπτικούς λόγους, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάστασή της.

Η Χριστίνα Μόσχη στον ίδιο αγώνα είχε επίδοση 565/600.

Με αξιοσημείωτη εμφάνιση στο Σκητ Γυναικών η Εμμανουέλα Κατζουράκη προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Rabat 2024 που διεξάγεται στο Μαρόκο.

Μπαράζ για την πρόκριση

Με αγώνες μπαράζ για την κατάρριψη των ισοπαλιών κρίθηκε η κατάταξη της πρόκρισης στο τελικό του Σκητ Γυναικών. Η Έμμα είχε τερματίσει στην τρίτη θέση, με σκορ 118/125, όσο και η Ιταλίδα Simona Scocchetti. Ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα τους, ο μακρύτερος από τους τρεις που έγιναν για την κατάταξη, έφθασε τις δώδεκα βολές. Τελικά πήρε την πρόκριση στον τελικό ως τέταρτη.

Περισσότερα...

Στην πρωτεύουσα του Μαρόκο Ραμπάτ, βρίσκονται ήδη τα μέλη της Εθνικής Ομάδας για ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Πήλινου Στόχου ISSF 2024.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν από μεθαύριο 6 μέχρι και 12 τρέχοντος μηνός.

Η Ελληνική Αποστολή

Περισσότερα...

 

Μετά το Χρυσό μετάλλιο στο Αεροβόλο Πιστόλι Γυναικών, η Άννα Κορακάκη είχε ακόμη μια επιτυχημένη επίδοση (584/600, 25x). Αυτή τη φορά ήταν στο πιστόλι Sport και προκρίθηκε με το πέμπτο καλύτερο σκορ σε έναν ακόμη τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Η ένταση του Τελικού

Μετά τις πρώτες δέκα βολές η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ανέβηκε στη ζώνη των μεταλλίων. Στην επόμενη σειρά ανέβηκε στην πρώτη θέση, δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις τις για μια ακόμη διάκριση. Αποχώριση με την αποχώριση, ο τελικός εξελίχθηκε σε Ελληνογερμανική μονομαχία όπως και στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Άννα Κορακάκη και Doreen Vennekamp σε απόλυτη ισοπαλία (34-34) αγωνίζονταν για το Χρυσό ή το Ασημένιο μετάλλιο! Μια σειρά, πέντε βολές έκριναν το μετάλλιο. Απόλυτα ακριβής (5/5) η Doreen Vennekamp (GER) πήρε το Χρυσό. Η Άννα με 3/5, κατέλαβε τη δεύτερη θέση και ανέβηκε στο βάθρο για το Ασημένιο μετάλλιο!

Διπλή επιτυχία και πάλι…

Συνηθισμένο πλέον γεγονός για την Άννα, να επιστρέφει στην Ελλάδα με δυο μετάλλια στις αποσκευές της. Χρυσό και Ασημένιο στο Κάιρο 2024 και σταθερά υψηλές επιδόσεις.

Συγχαρητήρια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αγώνα, συνεντεύξεις και απονομές πιέζοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=1d9hQrvwd8s

Σημείωση: Η Ελληνίδα αποστολή επιστρέφει αύριο (30/1) πρωί και ώρα 06:40 στην Αθήνα με την πτήση 931 (Κάιρο – Αθήνα) και αναχωρεί για Θεσσαλονίκη 08:15.

(Photo: © 2024 ISSF)