Ο Γιάννης Βρούτσης δίπλα στη ΣΚ.Ο.Ε.

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, επισκέφθηκε χθες (25/9) αντιπροσωπεία της ΣΚ.Ο.Ε.

Συνεργασία και Σύμπνοια!

   Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, είχε συνάντηση συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάση Παπαγεωργίου, τον τεχνικό σύμβουλο του Σκητ Γιώργο Σαλαβαντάκη, ενώ παραβρέθηκε και η παλιά δόξα του Σκητ, Δρ. Νεκτάριος Κορρές.

   Σκοπός της επίσκεψης ήταν η καταγραφή των θεμάτων που προβληματίζουν την άσκηση της αγωνιστικής δραστηριότητας της σκοποβολής:

  • Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τη σκοπευτική κοινότητα.
  • Άκουσε τις προτάσεις την Ομοσπονδίας σχετικά με τις λύσεις ζητημάτων λειτουργίας της.
  • Έδειξε ενδιαφέρον και εξέφρασε τη στήριξή του στο άθλημα.
  • Δήλωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα, δρομολογώντας τις σχετικές διευθετήσεις.

Οι διακρίσεις στο προσκήνιο

   Ο Υπουργός, όντας ενημερωμένος για τις διακρίσεις της σκοποβολής διεθνώς, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις πρωτοφανείς σκοπευτικές επιτυχίες (πέντε συμμετοχές στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες) και έδωσε συγχαρητήρια στους διακριθέντες σκοπευτές πρωτίστως, στη ΣΚ.Ο.Ε. γενικότερα και στο Γιώργο Σαλαβαντάκη ειδικότερα.

   Εκφράζοντας την ικανοποίησή του, τόνισε ότι οι επιτυχίες αποτελούν το επιστέγασμα των προσπαθειών αθλητών, προπονητών και παραγόντων και αποτελούν μέγιστη προβολή για τη χώρα μας διεθνώς.

Άρχισαν οι Αγώνες στην Κόρινθο!

Στο πλήρως ανακαινισμένο σκοπευτήριο της Κορίνθου, ξεκίνησε σήμερα (25/9) το πρωί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής IPSC όπλων χειρός, και θα διεξάγεται καθημερινά μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου.

Χθες η τελετή έναρξης…

Την τελετή έναρξης των αγώνων χαιρέτησαν:

- Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λ. Αυγενάκης, σημειώνοντας:

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στην τελετή έναρξης του «Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πρακτικής Σκοποβολής I.P.S.C 2023» που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμα χρονιά. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να βρίσκομαι μαζί σας.

Όπως πολλοί γνωρίζουμε η σκοποβολή είναι ένα άθλημα αναγνωρισμένο από τον 19ο αιώνα, ένα ολυμπιακό αγώνισμα, από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα άθλημα που μετρά φανατικούς φίλους και δεκάδες αθλητικούς ομίλους ανά την ελληνική επικράτεια, ενώ μας έχει χαρίσει παγκόσμιες διακρίσεις, κάνοντας μας περήφανους. Πάνω απ’όλα, όμως, είναι ένα άθλημα με μέλλον.

Σας συγχαίρω θερμά, καθώς τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναδεικνύουν και προάγουν την σπουδαιότητα αυτού του αθλήματος.

- Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας:

Φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στον τόπο μας μια αθλητική εκδήλωση υψηλού επιπέδου. Η σημερινή τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματός Σκοποβολής IPSC όπλων χειρός συνεπάγεται την έναρξη ενός πενθήμερου, γεμάτο με σκοπευτικό αθλητισμό, που όχι μόνο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλά και θα αναδείξει την Κόρινθο ως έναν ελκυστικό αθλητικό και σκοπευτικό προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας.

Η αναβάθμιση των υποδομών του σκοπευτηρίου αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή της Κορίνθου από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, καθώς το ανακαινισμένο σκοπευτήριο διαθέτει ιδανικές προοπτικές και συνθήκες για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τόσο μεγάλων διαστάσεων. Με 24 στάδια αγωνιστικού ενδιαφέροντος και όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις, το σκοπευτήριο Κορίνθου είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες ανοιχτού χαρακτήρα, επιτρέποντας σε περισσότερους από 1.600 αθλητές από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής IPSC.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος για την διοργάνωση του πρωταθλήματος, ενός αθλητικού γεγονότος που τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια και στην  Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την συνεργασία και θερμή υποστήριξη της διοργάνωσης, τοποθετώντας την Κόρινθο στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού.

Περισσότερα...

Πιστόλια Standard και Κεντρικής Πυροδότησης

Στο σκοπευτήριο Μαλακάσας διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο (23&24/9) οι Πανελλήνιοι Αγώνες Σκοποβολής στα πυροβόλα πιστόλια standard και κεντρικής πυροδότησης.

Περισσότερα...

Στην Κόρινθο, στο πεδίο βολής 698 ΑΒΠ, διεξήχθησαν χθες Κυριακή (17/9) οι Πανελλήνιοι Αγώνες τουφεκιού 300 μέτρων κεντρικής πυροδότησης. Τους αγώνες διοργάνωσε η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και σ’ αυτούς συμμετείχαν 14 σκοπευτές, εννέα (9) σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Κορυφαίος ο Σ.Ο. Αποφοίτων Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

Με τέσσερις (4) σκοπευτές στην κορυφή της κατάταξης ο Σκοπευτικός Όμιλος Αποφοίτων Α.Σ.Ο.Ε.Ε., ήταν το κορυφαίο σωματείο σε συλλογικό επίπεδο. Φυσική συνέπεια, όλοι οι νικητές στο βάθρο να είναι συναθλητές!

Ο Ευάγγελος Μαντάς τον τίτλο

Με εντυπωσιακό ξεκίνημα (99/100) και «κατοστάρα» (100/100) στην πέμπτη σειρά, ξεχώρισαν οι δύο κορυφαίοι του αγώνα. Οι Μαντάς Ευάγγελος – Αθανάσιος και Τζουβάρας Γεώργιος, πήραν Χρυσό και Ασημένιο αντίστοιχα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο συναθλητής τους Χρήστος Τσιάκουλας.

Τα αποτελέσματα, στον ακόλουθο σύνδεσμο :

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ Σ.Σ. (Τυφέκιο Μ.Δ. 300μ. πρηνηδόν Α) - 17.9.2023 ΚΟΡΙΝΘΟΣ (125 KB)

   

Στο Σκητ Εφήβων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Osijek 2023

Γράφουν ιστορία οι Έλληνες του Σκητ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Osijek. Συνεχιστής των επιτυχιών της Ελληνικής Αποστολής ο Παναγιώτης Γεροχρήστος με το Χρυσό Μετάλλιο του Σκητ Εφήβων!

Στην κορυφή του βάθρου της Ευρώπης!

Η ατομική διάκριση μετά την ομαδική, τείνει να γίνει θεσμός για την Εθνική του Σκητ. Ο Παναγιώτης Γεροχρήστος ήταν ο ένας από τους έφηβους που κατέκτησαν το Χάλκινο μετάλλιο, στο ομαδικό του Σκητ Εφήβων πέρσι τέτοια εποχή στη Λάρνακα της Κύπρου.

Φέτος ήρθε η σειρά της ατομικής διάκρισης. Ο νεαρός σκοπευτής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Σε έναν αμφίρροπο τελικό, φάνηκε ο πλέον ψύχραιμος. Με σκορ 56/60 προηγήθηκε του Ανδρέα Ποντίκη από την Κύπρο (55/60) και πήρε το Χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης!

Στην κατάταξη πριν τον τελικό ο Γεροχρήστος ήταν τρίτος (120/125) σε ισοπαλία με τον Ιταλό Marco Coco, ενώ μία ανάσα από διπλή εκπροσώπηση στον τελικό βρέθηκε η χώρα μας, καθώς ο Νίκος Φραντζεσκάκης αποκλείστηκε στη διαδικασία του shoot off, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση!

Ένας τελικός «θρίλερ»

Ψύχραιμος στη δοκιμασία του τελικού, ο Παναγιώτης, όντας απόλυτα εύστοχος στο ξεκίνημα (10/10) μπήκε στην ομάδα των κορυφαίων. Με σκορ 19/20 στη συνέχεια έμεινε επικεφαλής μαζί με τον Ανδρέα Ποντίκη από την Κύπρο.

Η τελευταία σειρά βρήκε τον Παναγιώτη κορυφαίο (47/50) και κράτησε τη θέση αυτή μέχρι τέλους. Απόλυτα εύστοχος (4/4) στον τελευταίο βατήρα - εκεί όπου κρίθηκε ο τίτλος – πήρε τη νίκη, το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης!

Γιώργος Σαλαβαντάκης ο «αρχιτέκτονας» των διακρίσεων!

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του Σκητ των αρχών του αιώνα μας, Γιώργος Σαλαβαντάκης (Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σίδνεϋ 2004) είναι πλέον η «ψυχή» της Εθνικής Ομάδας Σκητ.

Καθοδηγεί με πάθος την Εθνική Ομάδα, και τα αποτελέσματα φαίνονται στις διακρίσεις.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Baku:

Χρυσό και Κάρτα ο Ε. Μίτας, Ασημένιο (με πανελλήνιο ρεκόρ) η Ομάδα του Σκητ, Χάλκινο και Κάρτα η Ε. Κατζουράκη.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Osijek:

Χρυσό μετάλλιο ο Χ. Χαλκιαδάκης, Χρυσό μετάλλιο ο Π. Γεροχρήστος.

Πρωτοφανής συγκομιδή, στις πιο έντονες αγωνιστικά συνθήκες.

Συγχαρητήρια

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα στον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=pok6yiuZSlk