Ολυμπιακά αγωνίσματα αεροβόλων όπλων

Ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο (6/4) η πρώτη ημέρα των Πανελληνίων αγώνων αεροβόλων όπλων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα με αεροβόλα όπλα τουφέκι και πιστόλι στην απόσταση των 10 μέτρων, στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

 

Η Κορακάκη νικήτρια στο Πιστόλι γυναικών

Την αδιαφιλονίκητη υπεροχή της στα αγωνίσματα πιστολιών επιβεβαίωσε στους φετινούς πανελλήνιους η Άννα Κορακάκη. Η Ολυμπιονίκης του «Ωρίωνα» δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στο ατομικό του αγωνίσματος.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Καρπίδας, επίσης του «Ωρίωνα» συμμετέχοντας σε δεύτερο τελικό την ίδια ημέρα (αγωνίστηκε νωρίτερα και στο τουφέκι ανδρών).

Μάχη στο Τουφέκι Ανδρών

Στο 1/10 του βαθμού, και με ανατροπή στην τελευταία βολή κρίθηκε το μετάλλιο στο αεροβόλο τουφέκι ανδρών. Ζήσης Ευάγγελος (Ωρίων) και Πετσάνης Γεώργιος (Ανδρομέδα) κατάφεραν να αποφύγουν τους αποκλεισμούς και να μείνουν στη διεκδίκηση του Χρυσού. Πριν την τελευταία βολή ο Πετσάνης ήταν μπροστά (233,4) με τον Ζήση (232,6) σε απόσταση αναπνοής! Στην τελευταία βολή ο Ζήσης έφερε 10,3 και ο Πετσάνης 9,4. Η ανατροπή είχε συντελεστεί. 242,9 έναντι 242,8.

Η αποκάλυψη στο Τουφέκι Γυναικών

Μια μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου ήταν η αποκάλυψη στο Τουφέκι Γυναικών! Η Ελένη Παπαδοπούλου (ΣΚΟΑ ΑΠΘ) αγωνίστηκε ψύχραιμα στη μεγάλη κατηγορία (γυναικών) και με επίδοση 602,9 κατάφερε να μπει στον τελικό 7η! Αξιοσημείωτη είναι και η προσπάθειά της στον πρώτο της τελικό, όπου ανέβηκε δύο θέσεις και τερμάτισε 5η! Με ενδιαφέρον ανάλογο του τελικού ανδρών, κρίθηκε και αυτός των γυναικών. Διαφορά 2/10 του βαθμού έκρινε τον τίτλο...

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο Κυριακή.

Για τα αποτελέσματα πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΕΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΓ 6.4.2019 - ΑΘΗΝΑ (1.05 MB)