25ο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – Τελικός Κυπέλλου Compak Sporting 2019

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξάγεται στα Ψαχνά της Εύβοιας το 25ο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – Τελικός Κυπέλλου Compak Sporting 2019. Πρόκειται για αγώνες σκοποβολής με λειόκαννα κυνηγετικά όπλα και είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται στη χώρα μας τέτοιου μεγέθους διοργάνωση Compak Sporting.

 

Εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης

Οι αγώνες ξεκίνησαν με μία άκρως εντυπωσιακή τελετή στην παραλία της Χαλκίδας. Το πρόγραμμα είχε δύο ενότητες, «Ειρήνη» και «Φλόγα» από το Σύλλογο Ρυθμικής Γυμναστικής, Ελληνοαγγλική Αγωγή  ΑΣ Πρωτοπορία και παρουσιάστηκε από 30 αθλήτριες  και 7 αθλητές με προπονητές τους, Χριστίνα Ψαράκη, Βασιλική Μανιού, Βαλεντίνο Καλαϊτίδη και Πέτρο Αθανασίου.

 Συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων.

Ο Πρόεδρος της ΣΚ.Ο.Ε. κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου στο καλωσόρισμά του τόνισε:

«Εκ μέρους της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας της Ελλάδος, έχω τη χαρά και την τιμή να καλωσορίσω τη Διοίκηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κυνηγετικής Σκοποβολής (FITASC) και τους σκοπευτές Compak Sporting του εξωτερικού, στο πανέμορφο και φιλόξενο νησί της Εύβοιας.

Απευθυνόμενος στην διοργάνωση του αγώνα, τους αθλητές και τους συνοδούς τους, θέλω να τονίσω ότι, σήμερα, οι αγώνες όπως το 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Compak Sporting, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχουν ξεχωριστή σημασία, πέραν από του καθαρά αγωνιστικού τους χαρακτήρα.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις σαν τη δική μας φέρνουν τους ανθρώπους κοντύτερα μεταξύ τους και αποσπούν την προσοχή από τη μονότονη και δυσάρεστη καθημερινότητα.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο αγώνας μας θα αποτελέσει μια ευχάριστη εμπειρία και ανάμνηση για όλους, σας εύχομαι καλή διαμονή. Ιδιαίτερα στους αθλητές εύχομαι κάθε δυνατή επιτυχία στον αγώνα τους.»

Η όμορφη τελετή διεκόπη αναγκαστικά λόγω της καταρρακτώδους βροχής, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, με το άναμμα της φλόγας από τους Προέδρους των F.I.T.A.S.C. και ΣΚ.Ο.Ε.

Η διοργάνωση που ξεκίνησε την Πέμπτη 13/6, φιλοξενεί 420 και πλέον αθλητές από 27 Χώρες: Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Κύπρος, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Καζακστάν, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Άγιος Μαρίνος, Ελβετία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ελλάδα δίνουν το παρόν. Ολοκληρώνεται δε την Κυριακή 16/6 με τις απονομές και την τελετή λήξης.