Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πήλινου Στόχου

Μια ακόμη διάκριση για την Ελληνική Σκοποβολή πέτυχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πήλινου Στόχου στην Ιταλία ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου. Ο Έλληνας σκοπευτής προκρίθηκε πρώτος στον τελικό του Τραπ Εφήβων.

Η επίδοση που τον έφερε στον τελικό

Στον προκριματικό ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου τερμάτισε κορυφαίος! Παρότι χθες (6/9) ξεκίνησε μέτρια (22/25) στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του (24/25). Σήμερα ξεκίνησε άψογος στις δύο πρώτες σειρές (25/25) και με μια αστοχία στην τελευταία σειρά (24/25), ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 120/125!

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή την επίδοση προκρινόταν απ’ ευθείας και στον τελικό των ανδρών, αφού στα μπαράζ συμμετείχαν σκοπευτές με 119/125.

Στον τελικό με κάρτα

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία του τελικού ο Ιωάννης ξεκίνησε απόλυτα εύστοχος. Όμως πριν την τέταρτη βολή του, ο Ιταλός διαιτητής του καταλόγισε παρατήρηση για καθυστέρηση (κίτρινη κάρτα). Προφανώς η κάρτα επηρέασε την απόδοσή του αφού στην πρώτη δεκάδα έχασε τρεις βολές στη σειρά (7η, 8η & 9η). Έτσι βρέθηκε στην έκτη (6) θέση της κατάταξης και στη ζώνη αποκλεισμού. Με τρεις αστοχίες στη συνέχεια ο τελικός είχε τελειώσει για τον νεαρό Έλληνα. Αποχώρησε πρώτος από τον τελικό με σκορ 19/25.

Ας είναι και μόνο η είσοδος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποτελεί διάκριση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τελικό πιέζοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://esc-shooting.org/video/view/2019_european_championship_shotgun__lonato_del_garda__italy___trap_men_junior_final-328/

Στη συνέχεια των αγώνων, η Εμμανουέλα Κατζουράκη αγωνίζεται στις 12&13/9 στο Σκητ Νεανίδων, ενώ το Σκητ Ανδρών θα διεξαχθεί στις 13&14/9.