Στους Πανελλήνιους Αγώνες στον Ασπρόπυργο

Το Σκοπευτήριο του Σκοπευτικού Ομίλου «ΑΨΙΔΑ» στον Ασπρόπυργο Αττικής φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο 11&12/7 τον Πανελλήνιο Αγώνα Σκητ και αγώνα Κυπέλλου ΣΚΟΕ Σκητ.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε ιδανικό περιβάλλον, γεγονός που αποδεικνύεται από το νέο πανελλήνιο ρεκόρ!

 

Πανελλήνιο Ρεκόρ από το Μαυρομμάτη με επίδοση παγκοσμίου κλάσεως!

Η επίδοση των αγώνων ανήκει στο Νίκο Μαυρομμάτη (Σ.Ο. Μακεδονίας). Με άψογη εμφάνιση και σκορ 125/125, ο Έλληνας Πρωταθλητής, χωρίς να αστοχήσει ούτε μια φορά, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος, με επίδοση παγκοσμίου κλάσεως! Το ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 124/125 από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Αζερμπαϊτζάν το 2016 και ακολούθως είχαν ισοφαρίσει, ο Γιώργος Σαλαβαντάκης (Σ.Σ.Χ. Βάρδας) στους Πανελλήνιους 2016 στη Σκύδρα, ο ίδιος (Ν. Μαυρομμάτης) πέρσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονάτο όταν και πήρε την κάρτα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και ο Ευθύμιος Μίτας (Σ.Σ.Χ. Βάρδας) πριν δύο εβδομάδες στα Χανιά.

Ο Αγώνας που οδήγησε στο Ρεκόρ

Ο έντονος συναγωνισμός, με τους κορυφαίους Έλληνες σκοπευτές του Σκητ να αγωνίζονται στους βατήρες, δημιούργησε τις συνθήκες για την κατάρριψη του ρεκόρ. Καλύτερη επίδοση δεν μπορούσε να έχει ο Νίκος Μαυρομμάτης. Όντας αλάνθαστος πέτυχε 125 δίσκους από τους 125 του αγώνα τερματίζοντας κορυφαίος, ακολουθούμενος από τον Ευθύμιο Μίτα (Σ.Σ.Χ. Βάρδας) με αξιόλογη επίδοση 121/125.

Ο Σακελλαρόπουλος τον Τίτλο

Στον τελικό του αγωνίσματος ήρθε η ανατροπή που έδωσε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο Νικόλαος Σακελλαρόπουλος (Ο.Σ.Φ.Π.), με ψυχραιμία και παρότι παρότι μπήκε 5ος στον τελικό, κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή και να κατακτήσει τον τίτλο του Πανελληνιονίκη με σχεδό απόλυτη επίδοση 59/60, ακολουθούμενος από τους  Ευθύμιο Μίτα (Σ.Σ.Χ. Βάρδας) 57/60 και Νικόλαο Μαυρομμάτη (Σ.Ο. Μακεδονίας) 44/50, στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Σταθερά ψηλά η Εμμανουέλα Κατζουράκη

Μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάρριψη του Πανελληνίου Ρεκόρ στο Σκητ Γυναικών, η Εμμανουέλα Κατζουράκη (ΣΚΟ.ΛΕ. Κρήτης) επιβεβαιώνει με την επίδοσή της (115/125) τη σταθερά ανοδική της πορεία, δημιουργώντας προσδοκίες για διεθνείς επιτυχίες.

Τα αποτελέσματα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.multipullsoft.it/live/showMatch?matchs=VLZJH362.4.125&live=False#

Στο Βόλο οι αγώνες Τραπ

Ταυτόχρονα με τους Αγώνες Σκητ, διεξήχθησαν στο σκοπευτήριο της Νέας Αγχιάλου στο Βόλο, αγώνες Κυπέλλου ΣΚΟΕ Τραπ Α,Β και Γ κατηγορίας, από το Σ.Ο.Κ.Σ. Βόλου. Στους προκριματικούς, ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου με αξιόλογη επίδοση 117/125 κατέλαβε την 1η θέση, όμως και πάλι στον τελικό του αγωνίσματος υπήρξε ανατροπή, με την τελική κατάταξη να διαμορφώνεται ως εξής: 1ος Χρήστος Δετσαρίδης (ΣΚ.Ο. Αλεξανδρούπολης) 41/50 – 2ος Ανάργυρος Τζινάκος (Α.Σ.Ο. Γυθείου) 39/50 – 3ος Ευάγγελος Καλούμενος (Σ.Ο. Μακεδονίας) 29/40.