Μια ακόμη διάκριση για την Ελληνική Σκοποβολή πέτυχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πήλινου Στόχου στην Κροατία ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου. Ο Έλληνας σκοπευτής προκρίθηκε στον τελικό του Τραπ.

Η επίδοση που τον έφερε στον τελικό

Στον προκριματικό ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου τερμάτισε πέμπτος. Επιτυγχάνοντας χθες (1/6) σχεδόν άψογη επίδοση (24/25, 25/25, 25/25), σήμερα ξεκίνησε με 22/25, όμως με άψογη τελευταία σειρά (25/25) και επικρατώντας στον αγώνα μπαράζ με τον Marian Kovacocy από την Σλοβακία, προκρίθηκε άνετα στον τελικό με καλύτερη κατάταξη και πλεονέκτημα.

Στον τελικό

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία του τελικού ο Ιωάννης ξεκίνησε ψύχραιμα 4/5, 5/5, 5/5, 4/5, επίδοση που τον έφερνε στην τρίτη θέση! Όμως στην πέμπτη και έκτη προσπάθεια, αστοχώντας τέσσερις φορές (2/5, 4/5) κατέλαβε τελικά την πέμπτη θέση με σκορ 24/30.

Αποκλείστηκε πριν τις μονομαχίες των μεταλλίων και πριν τη διεκδίκηση της κάρτας για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο, την οποία πήρε τελικά ο Ιταλός Mauro De Filippis με το χάλκινο μετάλλιο.

Η είσοδος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποτελεί σημαντική διάκριση για τον αθλητή και αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα πιέζοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=o4rHK7lJiVY