Κορυφαία αθλήτρια στο πιστόλι Sport (πυροβόλο) των Ευρωπαϊκών Αγώνων Krakow-Malopolska 2023 αναδείχθηκε σήμερα (26/6) η Άννα Κορακάκη.

Το δεύτερο Χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας ήρθε από τη Σκοποβολή!

Ήρεμη στον Προκριματικό

Στις βολές ακριβείας χθες (25/6) η Άννα τερμάτισε στην ένατη θέση με σκορ 289/300. Σήμερα, ιδιαλιτερα ψύχραιμη, πέτυχε 295/300 στην ταχεία βολή και με επίδοση 584/600 στο σύνολο προκρίθηκε τρίτη στο τελικό του αγωνίσματος.

Με εμπλοκές ο Τελικός

Το Χρυσό μετάλλιο δεν ήρθε εύκολα για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη. Ο τελικός σημαδεύτηκε από δύο (2) εμπλοκές! Με το ξεκίνημα του αγώνα για τη διεκδίκηση των μεταλλίων, η πρώτη εμπλοκή ήρθε για την αειθαλή Nino Salukvadze από τη Γεωργία. Η 54άχρονη σκοπεύτρια εξασφάλισε σε αυτούς τους Αγώνες την πρόκρισή της για τους Ολυμπιακούς Παρίσι 2024. Θα είναι η δέκατη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η δεύτερη εμπλοκή ήταν για την Άννα στο πιο κρίσιμο σημείο. Μετά την ισοβαθμία (22/22) με την Antoaneta Kostadinova από τη Βουλγαρία, το πιστόλι της Άννας παρουσίασε αδυναμία εξαγωγής-τροφοδοσίας και η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης αναγκάστηκε να διακόψει τη σειρά των βολών της. Το γεγονός αυτό δε φάνηκε να την επηρεάζει, καθότι μετά το time out που ζήτησε και πήρε ο προπονητής της Τάσος Κορακάκης, το πρόβλημα λύθηκε. Η ισοβαθμία συνεχιζόταν βολή με τη βολή, αλλά η Άννα πήρε τη νίκη (27-26) και το Χρυσό μετάλλιο στην τελευταία βολή!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα πιέζοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://europeangames.tv/videos/3553954/shooting-25m-pistol-womens-final

Πανελλήνιο Ρεκόρ στο Μικτό του Σκητ

Αφού παρακολούθησε τον τελικό της Άννας, η Εμμανουέλα Κατζουράκη πήγε κατ’ ευθείαν στο γήπεδο για να αγωνισθεί με τον Νίκο Μαυρομμάτη στο Μικτό του Σκητ. Οι Έλληνες αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κατέρριψαν - με έναν βαθμό - το Πανελλήνιο ρεκόρ του Μικτού στο Σκητ με σκορ 144/150. Το  προηγούμενο ρεκόρ (143/150) κατείχε το ίδιο ζευγάρι και το είχε ισοφαρίσει  φέτος η Εμμανουέλα με τον Ιωάννη Γκογκολάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαρόκο.

Συγχαρητήρια!