Ελληνικές διακρίσεις σε Παγκόσμια κλίμακα και στη σκοποβολή IPSC. Στο σκοπευτήριο Znojmo IPSC στη Hodonice της Τσεχίας διεξήχθη φέτος το Ευρωπαϊκό σκέλος σκοποβολής IPSC Extreme Euro Open 2023.

Πρόβα Τζενεράλε εν όψει Πανευρωπαϊκού

Στον αγώνα που αποτελεί θεσμό για τα αγωνιστικά δεδομένα σκοποβολής IPSC, συμμετείχε και Ελληνική αποστολή με την έγκριση της ΣΚΟΕ. Πρόκειται για Διεθνή αγώνα επιπέδου ΙΙΙ, τριάντα (30) σταδίων και 535 φυσιγγίων τουλάχιστον! Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε συμμετοχές από όλο τον πλανήτη και φέτος συμμετείχαν 660 αθλητές.

Για την Ελληνική αποστολή χρησιμοποιήθηκε και σαν γενική πρόβα εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος IPSC που θα γίνει στην Κόρινθο το Σεπτέμβριο (24-30/9/2023).

 

Στην κορυφή του βάθρου ο Κακογιάννης!

Στο άθλημα της σκοποβολής η εμπειρία αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα. Η μακριά αγωνιστική διαδρομή του Ευσταθίου Κακογιάννη σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αποδείχθηκε καθοριστική για τη νίκη. Στην κατηγορία Open Παλαιμάχων το Χρυσό μετάλλιο είχε Ελληνικό χρώμα!

Συγχαρητήρια! Ας μην ξεχνάμε ότι ο Στάθης Κακογιάννης είχε κατακτήσει και Ασημένιο Μετάλλιο στο ομαδικό της κατηγορίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (World Shoot XVI) 2011.

Μια ανάσα από το βάθρο ο Μεϊμαρίδης

Μια ακόμη διάκριση για την Ελληνική αποστολή. Ο Γεώργιος Μεϊμαρίδης (επίσης Ασημένιο στο World Shoot XVI) έμεινε μόλις εκτός βάθρου της κατηγορίας. Τερμάτισε στην τέταρτη (4) θέση σε μια προσπάθεια να έχουμε δύο Ελληνικές συμμετοχές στο βάθρο των νικητών.

Στην κορυφαία δεκάδα!

Διάκριση σε διεθνές επίπεδο δεν είναι μόνο τα μετάλλια. Ο Ιωάννης Τυράκης τερμάτισε έκτος (6) στην κατηγορία Open Βετεράνων, ενώ οι Ελληνίδες Αργυρώ Μακρή και Δήμητρα Σαξώνη  κατέλαβαν την 6η και 7η θέση της κατηγορίας Open Γυναικών αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια