…στο Ευρωπαϊκό & Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Benchrest 2023

Με εννέα (9) μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι σκοπευτές και σκοπεύτριες της Εθνικής Ομάδας Σκοποβολής Benchrest με αεροβόλο τουφέκι από το Plzen της Τσεχίας!

Οι Αγώνες Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Benchrest 2023, διεξήχθησαν στο στρατιωτικό σκοπευτήριο Lobzy στο Plzen της Τσεχίας από τις 24 Ιουλίου μέχρι και 4 Αυγούστου. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν πέντε (5) σκοπευτές και δύο (2) σκοπεύτριες.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι: Νικόλας Μάγειρας, Στρατής Γελαγώτης, Στέλιος Μιχαλόπουλος, Κωστής Νταντάμης, Ελένη Τσαγκάλου, Εύα Σούκου και ο νεαρός Ιγνάτης Γελαγώτης, γιός του Στρατή, που αγωνίστηκε στην κατηγορία εφήβων.

1η ημέρα Light Varmint.

Ο Στρατής Γελαγώτης ήρθε δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο  ενώ ο Ιγνάτης Γελαγώτης, ήταν τρίτος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

2η ημέρα Heavy Varmint.

Ο Ιγνάτης Γελαγώτης κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο στους εφήβους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ στους ενήλικες την καλύτερη επίδοση είχε ο Νικόλας Μάγειρας που κατέλαβε την ενδέκατη θέση στην Ευρώπη.

3η ημέρα Unlimited,

Η καλύτερη μέρα των Ελλήνων, αφού στους ενήλικες κατέκτησαν τη δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο με τον Στέλιο Μιχαλόπουλο, την τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο με τον Κώστα Νταντάμη και την τέταρτη θέση της κατάταξης με τον Στρατή Γελαγώτη.

Χρυσό στο ομαδικό

 Με τρεις σκοπευτές στην κορυφαία πεντάδα, η Ελληνική ομάδα κατέκτησε φυσικά την πρώτη θέση στο ομαδικό του αγωνίσματος και το Χρυσό Μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι Έλληνες στην κορυφή του βάθρου και ο Εθνικός μας Ύμνος να παιανίζει στο Plzen της Τσεχίας!

Παγκόσμια Χάλκινος ο Γελαγώτης!

Ο νεαρός Ιγνάτης Γελαγώτης έφερε μία ακόμα διάκριση, κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στους έφηβους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Σημειώνουμε ότι εξαιτίας της αποχής λόγω covid-19, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξήχθησαν ταυτόχρονα.

Συγχαρητήρια και εις ανώτερα το 2025 στη Φινλανδία.

 

(Φωτογραφίες από την απονομή - Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: https://wcpilsen2023.com/results/ )