Κορυφαία διάκριση για τα Ελληνικά χρώματα πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν η Εμμανουέλα Κατζουράκη. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Σκητ Γυναικών και εξασφάλισε για τη χώρα μας μια ακόμη κάρτα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»!

Το εισιτήριο για το Παρίσι

Την κάρτα που έχασε «…στον πόντο» πριν ενάμιση μήνα (25/6) στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες η Έμμα, την κέρδισε σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σκητ! «Θα έχω κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον…» είχε δηλώσει αισιόδοξα τότε. Σήμερα στους αγώνες του Baku, η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια έδειξε την αξία της κατακτώντας την εκπροσώπηση της χώρας μας και στο Σκητ, στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»!

Η επίδοση που την έφερε στον τελικό

Με εκπληκτική απόδοση 25, 24,25, 24, 25 = 123/125, ισοφαρίζοντας το δικό της Πανελλήνιο Ρεκόρ, η Εμμανουέλα Κατζουράκη τερμάτισε με την κορυφαία επίδοση, ισόβαθμη με την Danka Bartekova από τη Σλοβακία. Εξασφάλισε έτσι το δικαίωμα στην προσπάθεια για τη διάκριση.

Το μετάλλιο και η κάρτα

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία του τελικού, η Έμμα ξεκίνησε καλά και συνέχισε με πείσμα. Βρέθηκε στη ζώνη αποκλεισμού δύο φορές, αλλά κατάφερε να κρατηθεί στον αγώνα. Βολή με τη βολή κατάφερε να ανέβει στο βάθρο και εκτοπίζοντας κορυφαίες αθλήτριες του αγωνίσματος να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Συγχαρητήρια

Για να παρακολουθήσετε τον τελικό πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=R6YX9kS0cDk

Μεταξύ των κορυφαίων ο Μίτας

Στον αγώνα του Σκητ ανδρών ο Μάκης Μίτας με άψογη επίδοση (100/100) βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης (σε ισοπαλία με ακόμη τρεις αθλητές). Αύριο το πρωί ολοκληρώνεται ο αγώνας, ενώ μετά το μεσημέρι (14:10) θα διεξαχθεί ο τελικός.