Παγκόσμια διάκριση για τα Ελληνικά χρώματα πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν η ομάδα του Σκητ Ανδρών. Κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο στο ομαδικό του αγωνίσματος. Στο ατομικό του Σκητ Ανδρών ο Ευθύμιος Μίτας εξασφάλισε για τη χώρα μας μια ακόμη κάρτα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»!

Ασημένιο Μετάλλιο με Πανελλήνιο Ρεκόρ!

Ξεπέρασαν τον εαυτό τους οι αθλητές μας του Σκητ Ανδρών. Οι Ευθύμιος Μίτας (124),  Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (121) και Νικόλαος Μαυρομμάτης (121). Με επίδοση στο σύνολο 366/375 κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και το Ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του Σκητ καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ!

Ο Μίτας στον τελικό

Με μια μόλις άστοχη βολή 25, 25, 25, 25, 24 = 124/125, ο Ευθύμιος Μίτας εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό του Σκητ Ανδρών. Ταυτόχρονα κέρδισε για τη χώρα μας ένα ακόμη εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»! Σαν σε επανάληψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2015, όπου είχε κερδίσει την κάρτα συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016, και το ασημένιο μετάλλιο τότε. Μακάρι να έχει ακόμη καλύτερη επίδοση στον σημερινό (19/8) τελικού του Παγκοσμίου.

Ο Τελικός θα ξεκινήσει στις 14:10 και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο:  

https://www.youtube.com/watch?v=3ZXdKKIWpoE

Τέσσερις για Παρίσι…

Με την σημερινή επιτυχία του Ευθύμιου Μίτα οι συμμετοχές της σκοποβολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» ανέρχονται στις τέσσερις (4)! Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων τέσσερις Έλληνες σκοπευτές έχουν κατακτήσει κάρτα συμμετοχής! Είναι οι: Άννα Κορακάκη, Χριστίνα Μόσχη, Εμμανουέλα Κατζουράκη και Ευθύμιος Μίτας.

Συγχαρητήρια σε όλους.