Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ISSF στο Baku

Ακόμη μια κορυφαία διάκριση για τα Ελληνικά χρώματα πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ISSF 2023! στο Αζερμπαϊτζάν η Άννα Κορακάκη.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε σήμερα (23/8) το Ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα του πιστολιού Standard γυναικών.

Πρωτάρα και Ασημένιο Μετάλλιο!

Στην πρώτη της συμμετοχή στο αγώνισμα (Πιστόλι Standard) και σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Άννα κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο. Στην πρώτη δοκιμασία, στα 150 δευτερόλεπτα, πέτυχε επίδοση (97, 96) 196 και έθεσε εαυτόν επικεφαλής της κατάταξης! Στη δεύτερη δοκιμασία, στα 20 δευτερόλεπτα, είχε σκορ (95, 95) 190 και ήταν σε ισοπαλία στην πρώτη θέση με την Sixuan Feng από την Κίνα.

Το χρώμα του μεταλλίου κρίθηκε στην τρίτη και τελευταία δοκιμασία, στα 10 δευτερόλεπτα. Η Κινέζα αθλήτρια επικράτησε και η Άννα Κορακάκη με σκορ 565 – 9Χ πέτυχε τη δεύτερη διάκρισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο!

Πιστόλι Standard

Μέχρι πρότινος το αγώνισμα ήταν μόνον για άνδρες. Με τις αλλαγές των κανονισμών δόθηκε η δυνατότητα και στις γυναίκες να αγωνίζονται σε όλα τα μη Ολυμπιακά αγωνίσματα. Ως εκ τούτου βλέπουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Baku, γυναίκες στο Ελεύθερο Πιστόλι ή στο Πιστόλι Κεντρικής Πυροδότησης! Τελικός δεν διεξάγεται αφού τα αγωνίσματα είναι εκτός Ολυμπιακού προγράμματος.

Άννα και Τάσος Κορακάκης, επιστρέφουν αύριο 24/8 στη Θεσσαλονίκη ώρα 08.10 μμ.