Μετά την αξιοσημείωτη επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κυνηγετικής Σκοποβολής (FITASC) εμπιστεύθηκε το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Compak Sporting στη χώρα μας, με συνδιοργανωτές την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και τον Σκοπευτικό Όμιλο Ψαχνών.

Οι Αγώνες

Η διοργάνωση αφορά αγώνες σκοποβολής 200 στόχων με λειόκαννα κυνηγετικά όπλα. Οι στόχοι (πήλινοι δίσκοι) εκτοξεύονται ένας κάθε φορά ή δύο ταυτόχρονα, και ο σκοπευτής οφείλει να βάλλει σε κάθε στόχο με ξεχωριστή βολή. Οι δύο βολές σε έναν στόχο βαθμολογούνται με μηδέν (0-0). Η τροχιά εκτόξευσης των στόχων διαφέρει κάθε φορά, κάνοντας το αγώνισμα δύσκολο αλλά και συναρπαστικό!

Αύριο η Τελετή Έναρξης

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν με άκρως εντυπωσιακή τελετή έναρξης αύριο (6/9) ώρα 07.00 μμ, ενώ η πρώτη βολή των Αγώνων έχει προγραμματιστεί για τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης (7/9) στις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου Ψαχνών. Οι αθλητές θα δοκιμασθούν σε 50 στόχους κάθε μέρα, για τέσσερις ημέρες. Την Κυριακή 10/9, με τη λήξη των αγώνων, θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές.

Η διοργάνωση φιλοξενεί 500 αθλητές από 40 χώρες, ενώ άπαντες οι αξιωματούχοι της FITASC δίνουν το παρόν.