Σήμερα η Τελετή Έναρξης

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που οδήγησαν στην αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της τελετής έναρξης, η τελετή έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο Καθενών και οι αγώνες ξεκίνησαν!

Ο Πρόεδρος της ΣΚ.Ο.Ε. κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου στο καλωσόρισμά του τόνισε:

   Εκ μέρους της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής Compak Sporting που θα διεξαχθεί από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου στο σκοπευτήριο του Σκοπευτικού Ομίλου Ψαχνών.

   Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διεθνή Ομοσπονδία Σκοποβολής FITASC και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της κύριο  Ζαν Φρανσουά Παλίνκας για την στήριξη και την εμπιστοσύνη του  στην Ομοσπονδία μας για την ανάθεση αυτή της μεγάλης Παγκόσμιας διοργάνωσης στη χώρα μας. Επίσης να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των χωρών και τους 500 αθλητές από όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

   Ευελπιστώ ότι θα γίνει ένας σπουδαίος αγώνας, τον οποίο θα απολαύσουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι, καθόσον ο αθλητισμός εξακολουθεί να έχει πολύτιμη αξία και να είναι μια όαση στην δύσκολη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

   Βέβαια η νίκη είναι ένας από τους στόχους κάθε αθλητή, όχι όμως ο μοναδικός. Πάνω από όλα πρέπει να είναι η συμμετοχή και η άθληση, γιατί πιστεύω ακράδαντα στις ευεργετικές για την κοινωνία ιδιότητες του αθλητισμού.

   Ο αθλητισμός με τις υπέρτατες αξίες που πρεσβεύει αποτελεί ένα από τα πλέον ισχυρά και αποτελεσματικά αντίδοτα κατά της παραβατικότητας και κάθε αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

   Το άτομο που αθλείται που έχει συνειδητοποιήσει το βαθύτερο νόημα του αθλητισμού,  οδηγείται μέσω αυτού στη διαμόρφωση μιας ουσιαστικής ζωής, μιας ζωής με αληθινές αξίες και οράματα.

   Η περαιτέρω προώθηση του αθλητισμού και η αξιοποίηση του για σωστή ανάπτυξη των παιδιών, των αυριανών πολιτών, αποτελεί αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα και βασική προϋπόθεση για να έχει μέλλον η κοινωνία και ο τόπος μας.

   Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάσθηκαν για την άρτια προετοιμασία του αγώνα και όλους όσους εργάζονται και συνδράμουν με κάθε τρόπο για την επιτυχή διεξαγωγή τους.

   Επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τον Δήμο Χαλκιδέων,  τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την συνδρομή τους.

   Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Σκοπευτικό Όμιλο Ψαχνών με τον οποίο η Ομοσπονδία μας έχει άριστη συνεργασία και ο οποίος έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης των αγώνων.

   Εύχομαι  σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες καλή διαμονή και καλή επιτυχία στους αγώνες.

Τη διοργάνωση χαιρέτησε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης:

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την πρόσκληση να παρευρεθώ στην τελετή έναρξης του «Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Compak Sporting 2023». Λυπάμαι που δεν κατάφερα να βρίσκομαι κοντά σας.

Παρά την ανάθεση του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Πρωθυπουργό, ένα κομμάτι της καρδιάς και του μυαλού παραμένει -κι έτσι θα συνεχίσει- στον αθλητισμό. Κρατάω τις καλύτερες αναμνήσεις και τους ξεχωριστούς ανθρώπους, εκείνοι που μοιράστηκαν μαζί μας το όραμα για έναν ελληνικό αθλητισμό που διαρκώς προοδεύει.

Πολλά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση αυτού του μεγάλου αγώνα, που συνεισφέρει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού αθλητισμού και στην περαιτέρω ενδυνάμωση ενός αθλήματος που τόσες χαρές και συγκινήσεις μάς έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια.

Είμαι βέβαιος πως η διοργάνωση θα είναι άκρως επιτυχημένη! Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες!

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αναπληρωτής Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτσης:

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής F.I.T.A.S.C. στο αγώνισμα Compak Sporting 7ου και με τη βεβαιότητα για την άριστη τέλεση ακόμη μίας σημαντικής διεθνούς διοργάνωσης στην Ελλάδα, καλωσορίζω τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και τα μέλη όλων των αποστολών που θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας το διάστημα 7-10 Σεπτεμβρίου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Η Ελλάδα έχει πλέον επενδύσει στην εξωστρέφεια και η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων αποτελεί πρόκληση αλλά και ευκαιρία ανάπτυξης και προβολής των τοπικών κοινωνιών.

Είμαι βέβαιος πως η διοργάνωση θα στεφθεί από αγωνιστική επιτυχία και θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες καθώς και να έχουν μία καλή διαμονή στη φιλόξενη χώρα μας.

Αύριο (7/9) στις 08:00 το πρωί στις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου Ψαχνών, αρχίζει το αγωνιστικό μέρος και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 10/9.

(Φωτογραφίες Μαρία Ελισάβετ Κόντου ©ΣΚΟΕ 2023)