Άρχισαν οι Αγώνες στην Κόρινθο!

Στο πλήρως ανακαινισμένο σκοπευτήριο της Κορίνθου, ξεκίνησε σήμερα (25/9) το πρωί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής IPSC όπλων χειρός, και θα διεξάγεται καθημερινά μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου.

Χθες η τελετή έναρξης…

Την τελετή έναρξης των αγώνων χαιρέτησαν:

- Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λ. Αυγενάκης, σημειώνοντας:

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στην τελετή έναρξης του «Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πρακτικής Σκοποβολής I.P.S.C 2023» που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμα χρονιά. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να βρίσκομαι μαζί σας.

Όπως πολλοί γνωρίζουμε η σκοποβολή είναι ένα άθλημα αναγνωρισμένο από τον 19ο αιώνα, ένα ολυμπιακό αγώνισμα, από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα άθλημα που μετρά φανατικούς φίλους και δεκάδες αθλητικούς ομίλους ανά την ελληνική επικράτεια, ενώ μας έχει χαρίσει παγκόσμιες διακρίσεις, κάνοντας μας περήφανους. Πάνω απ’όλα, όμως, είναι ένα άθλημα με μέλλον.

Σας συγχαίρω θερμά, καθώς τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναδεικνύουν και προάγουν την σπουδαιότητα αυτού του αθλήματος.

- Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας:

Φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στον τόπο μας μια αθλητική εκδήλωση υψηλού επιπέδου. Η σημερινή τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματός Σκοποβολής IPSC όπλων χειρός συνεπάγεται την έναρξη ενός πενθήμερου, γεμάτο με σκοπευτικό αθλητισμό, που όχι μόνο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλά και θα αναδείξει την Κόρινθο ως έναν ελκυστικό αθλητικό και σκοπευτικό προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας.

Η αναβάθμιση των υποδομών του σκοπευτηρίου αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή της Κορίνθου από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, καθώς το ανακαινισμένο σκοπευτήριο διαθέτει ιδανικές προοπτικές και συνθήκες για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τόσο μεγάλων διαστάσεων. Με 24 στάδια αγωνιστικού ενδιαφέροντος και όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις, το σκοπευτήριο Κορίνθου είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες ανοιχτού χαρακτήρα, επιτρέποντας σε περισσότερους από 1.600 αθλητές από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής IPSC.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος για την διοργάνωση του πρωταθλήματος, ενός αθλητικού γεγονότος που τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Θερμά συγχαρητήρια και στην  Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την συνεργασία και θερμή υποστήριξη της διοργάνωσης, τοποθετώντας την Κόρινθο στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος της ΣΚ.Ο.Ε. κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου στο καλωσόρισμά του τόνισε:

Εκ μέρους της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά στην τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πρακτικής Σκοποβολής I.P.S.C. Όπλων Χειρός, που θα διεξαχθεί από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου στο πεδίο βολής 698 ΑΒΠ Κορίνθου.

- Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διεθνή Ομοσπονδία Πρακτικής Σκοποβολής I.P.S.C. και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της κύριο Βιτάλη Κρούσιν για την στήριξη και την εμπιστοσύνη του στην Ομοσπονδία μας με την ανάθεση της διοργάνωσης αυτού του σημαντικού αγώνα στη χώρα μας.

- Επίσης να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των χωρών και τους 1.417 αθλητές από όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

- Πιστεύω ότι θα γίνει ένας επιτυχημένος αγώνας, τον οποίο θα απολαύσουν όλοι οι συμμετέχοντες, καθόσον ο αθλητισμός εξακολουθεί να έχει σημαντική αξία και να είναι μια διέξοδος στην δύσκολη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου .

- Βέβαια η νίκη είναι ένας από τους στόχους κάθε αθλητή, όχι όμως ο μοναδικός. Πάνω από όλα πρέπει να είναι η συμμετοχή και η άθληση, γιατί πιστεύω ακράδαντα στις ευεργετικές για την κοινωνία ιδιότητες του αθλητισμού.

- Το άτομο που αθλείται, που έχει συνειδητοποιήσει το βαθύτερο νόημα του αθλητισμού, οδηγείται μέσω αυτού στη διαμόρφωση μιας ουσιαστικής ζωής , με αληθινές αξίες.

- Με την προώθηση του αθλητισμού και την αξιοποίηση του για σωστή ανάπτυξη των νέων μας, των αυριανών πολιτών, αποτελεί βασική προϋπόθεση για να έχει μέλλον η κοινωνία και ο τόπος μας.

- Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάσθηκαν για την προετοιμασία του αγώνα και όλους όσους εργάζονται και συνδράμουν με κάθε τρόπο για την επιτυχή διεξαγωγή του.

- Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Κορινθίων, τον Δήμο Λουτρακίου,

το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση του πεδίου βολής, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα για τη συνδρομή τους.

- Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων, τον Όμιλο Αθλητικής Σκοποβολής Κορίνθου με τον οποίο η Ομοσπονδία μας έχει άριστη συνεργασία και ο οποίος έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης αυτής.

Εύχομαι σε όλους καλή διαμονή. Στους αθλητές και αθλήτριες καλή επιτυχία στους αγώνες.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Δήμαρχοι Κορίνθου και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ενώ την τελετή έκλεισε ο πρόεδρος της IPSC κ. Vitaly Kryuchin εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Σήμερα η αγωνιστική δράση

Η αγωνιστική δράση προβλέπεται έντονη στις εγκαταστάσεις του πεδίου βολής 698 ΑΠΒ.

Οι αγώνες διεξάγονται δίπλα στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, όπου έχουν δημιουργηθεί είκοσι τέσσερα (24) αγωνιστικά στάδια, και οι απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις. Η ευθύνη της διοργάνωσης έχει ανατεθεί στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και σ΄ αυτήν περιλαμβάνονται ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα με όπλα χειρός κεντρικής πυροδότησης στις κατηγορίες Production, Production Optics, Standard, Classic, Open και Revolver.

Πρόκειται για αγώνες ανοιχτούς διεθνώς (open). Ο χαρακτήρας αυτός ξεπερνάει τα όρια της Ευρώπης, και παρότι πρόκειται για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής και σε αθλητές από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας (IPSC).

Οι συμμετοχές ξεπερνούν τις χίλιους τετρακόσιες (1400) αθλητές από εξήντα μια (61) χώρες του κόσμου.

Το  κοινό έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τους καλύτερους σκοπευτές της Ευρώπης να αγωνίζονται στο Σκοπευτήριο Κορίνθου, κάθε μέρα από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 18:30 το απόγευμα. Οι επισκέπτες θεατές κατά την παραμονή τους στο σκοπευτήριο είναι απαραίτητο να φέρουν γυαλιά και ωτοασπίδες

Το αθλητικό αυτό γεγονός τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με πολύτιμους αρωγούς και υποστηρικτές  την Περιφέρεια Πελοποννήσου , τους Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου  - Περαχώρας  - Αγίων Θεοδώρων.

Το πρόγραμμα με το ωράριο των αγώνων, στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Main Match Schedule IPSC HG EUROPEAN 2023 GREECE (540 KB)