Πιστόλια, Ελεύθερο και Ταχύτητας.

Στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα και στο σκοπευτήριο Μαλακάσας διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο (30/9&1/10) Πανελλήνιοι Αγώνες Σκοποβολής.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν το Ολυμπιακό αγώνισμα του Πιστολιού Ταχύτητας (25μ.) και το Ελεύθερο Πιστόλι στην απόσταση των 50μ που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ελεύθερο Πιστόλι Ανδρών

Ο Γιώργος Μαστροδημητρόπουλος (Α.Ο.Μ. Νίκανδρος) υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του. Βελτιώνοντας την περσινή του επίδοση κατά τρεις βαθμούς πήρε μια ακόμη νίκη! Την τριάδα των νικητών συμπλήρωσαν ο πολύπειρος Μάρεκ Γκμάχ (Γ.Σ. Κηφισιάς) με σκορ 511/600 και ο Γρηγόρης Μόφορης (Α.Ο.Μ. Νίκανδρος – ΕΛ.ΑΣ.) με 506.

Ομαδικά

Η επίδοση του Γ. Μόφορη, σε συνδυασμό με εκείνες των συναθλητών του στην ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., Π. Καλοπήτα (που τερμάτισε τέταρτος στην κατάταξη) και Κ. Σολομωνίδη, έδωσαν στην ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας την πρώτη θέση στην κατάταξη του ομαδικού. Ακολούθησαν ο Παναθηναϊκός Α.Ο. (Ν. Κοκκινάκης, Ι Καμπούρης, Γ. Μακρής) και Α.Ο.Μ. Νίκανδρος (Γ. Μαστροδημητρόπουλος, Ι. Στέλλας, Κ. Εξαρχάκος).

Πιστόλι ταχύτητας ανδρών

Η επανεμφάνιση του Νίκου Νεονάκη (Σ.Λ. Κρήτης) έκρινε τον πανελλήνιο στο πιστόλι ταχύτητας (563/600, 12Χ). Ο κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης επικράτησε και πάλι σε αγώνα και τελικό! Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκλήρωσε τον τελικό με άψογη σειρά (5/5). Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γρηγόρης Μόφορης (Α.Ο.Μ. Νίκανδρος – ΕΛ.ΑΣ.), ενώ - σταθερά μεταξύ των νικητών - ο Κωνσταντίνος Μπινυχάκης (Παγκρήτιος Α.Σ). ολοκλήρωσε την τριάδα.

Ομαδικά

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. με τους Α. Σαλταγιάννη, Δ. Κατσίρη και Ν. Κανιούρη ήταν ο επικρατέστερος στο ομαδικό του αγωνίσματος.

Η Σ.Λ. «Ζευς» με τις επιδόσεις των Γ. Κωνσταντίνου (συμμετοχή στον τελικό του ατομικού) Α. Δημητρίου και Θ. Πετρίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η τριάδα του Αθλητικού Ο.Σ. με τους Δ. Λιβέρη, Ν. Γιαλούρη και Π. Φραντζή, είχε την πρώτη της εμφάνιση στο βάθρο.

Για τα πλήρη αποτελέσματα, πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Σ.Σ. (Ελεύθερο πιστόλι Α και πιστόλι ταχύτητας Α) - 30.9 & 1.10.2023 ΑΘΗΝΑ (418 KB)