Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη στο Grand Prix Αεροβόλων Όπλων, που διεξήχθη στη Ruše της Σλοβενίας.

Οι Ελληνίδες στον τελικό του Αεροβόλου πιστολιού

Πρώτη με ισοπαλία τερμάτισε στον προκριματικό η Άννα Κορακάκη! Η απόλυτη ισοβαθμία στο σκορ (579) αλλά και στα κεντρικά δεκάρια (21Χ) οδήγησε την κατάταξη σε αναδρομή των επιμέρους επιδόσεων. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε την κορυφή με 97 στην τελευταία σειρά, έναντι 95 της Elmira Karapetyan από την Αρμενία.

Με αντίστοιχη διαδικασία πήρε την τέταρτη θέση στην κατάταξη η Χριστίνα Μόσχη. Ισοβαθμία με 571-16Χ και πρόκριση με 96 – 93 έναντι της Γεωργιανής Nino Salukvadze.

Εξασφάλισαν έτσι το δικαίωμα στην προσπάθεια για τη διάκριση.

Η νίκη στον τελικό και το Χρυσό μετάλλιο

Στον αγώνα για το Χρυσό μετάλλιο η Άννα επικράτησε απέναντι στην κύρια διεκδικήτρια Elmira Karapetyan, και με σκορ 241,1 – 239,6 πήρε τη νίκη και το μετάλλιο!

Τα νιάτα απέναντι στην πείρα

Την σκοπεύτρια θρύλο στο πιστόλι γυναικών Nino Salukvadze (55 ετών και με πρόκριση για το Παρίσι 2024) ξεπέρασε η Χριστίνα Μόσχη σε αγώνα και τελικό! Εντυπωσιακή αν μη τι άλλο η πρόκριση στον τελικό και ο αγώνας που την έφερε στην έβδομη θέση της κατάταξης.