Στο Grand Prix Κύπρος 2024!

Εντυπωσιακός ο απολογισμός σε μετάλλια για την Ελλάδα στους διεθνείς αγώνες του Grand Prix Κύπρου 2024. Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν χθες (14/3) στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας, όπου διεξήχθησαν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα Τραπ και Σκητ.

Εννέα μετάλλια, τα πέντε Χρυσά!

Με εννέα (9) μετάλλια στις αποσκευές τους, τα πέντε από τα οποία Χρυσά επιστρέφουν στη χώρα μας τα μέλη της Ελληνικής αποστολής! Ένα (1) Ασημένιο και δύο (2) Χάλκινα συμπληρώνουν το συνολικό απολογισμό.

Σκητ & Διακρίσεις

Διέπρεψαν στη Λάρνακα οι σκοπευτές του Σκητ. Όλα τα Χρυσά (5) των Ελλήνων και ένα Χάλκινο κατακτήθηκαν στο Σκητ.

  • Χρυσό ο Μαυρομμάτης στο Σκητ Ανδρών

Νίκος Μαυρομμάτης (ΕΛΛΑΣ) και  Δημήτρης Κωνσταντίνου (CYP) ξεχώρισαν ως οι κορυφαίοι που πάλευαν για το Χρυσό μετάλλιο. Τελικά ο Μαυρομμάτης φάνηκε πιο εύστοχος και πήρε τη νίκη με 56 επιτυχίες, και έναν βαθμό διαφορά από τον Κωνσταντίνου (55).

  • Χρυσό η Κατζουράκη στο Σκητ Γυναικών

Η υπεροχή της Εμμανουέλας Κατζουράκη φάνηκε από τον προκριματικό. Στο μπαράζ για την πρώτη θέση επικράτησε της Monica Stibrava από τη Σλοβακία και μπήκε πρώτη στον τελικό, όπου ήταν ασυναγώνιστη. Σχετικά άνετα πήρε το Χρυσό με 51 επιτυχίες, αφήνοντας δεύτερη την Martina Kucerova από την Τσεχία στις 47.

  • Χρυσό οι άνδρες και στο ομαδικό

Με το Ν. Μαυρομμάτη (121) στον τελικό, το Χ. Χαλκιαδάκη (119) στην κορυφαία δεκάδα και τον Ε. Μίτα (117) δύο βαθμούς πιο κάτω, οι Έλληνες αναδείχθηκαν κορυφαίοι και στο ομαδικό του Σκητ Ανδρών. Κατέκτησαν το Χρυσό μετάλλιο με σκορ 357, περιορίζοντας στη δεύτερη θέση την ομάδα του Κουβέιτ (355).

Η δεύτερη ομάδα της Ελλάδας (μόνη χώρα με έξι αθλητές στον αγώνα και δύο ομάδες) αποτελούμενη από τους Ν. Φραντζεσκάκη, Ι. Γκογκολάκη και Δ. Αλεξίου, είχε συνολικό σκορ 348 και κατέκτησε την πέμπτη (5) θέση της κατάταξης. 

  • Χρυσό και Χάλκινο στο Σκητ Εφήβων

Στο Σκητ εφήβων οι Έλληνες έδειξαν από την αρχή ότι ήταν μάλλον δύσκολοι αντίπαλοι. Ο Παναγιώτης Γεροχρήστος με 122 επιτυχίες πήρε το Χρυσό μετάλλιο. Ο αγώνας για το Ασημένιο κρίθηκε στο μπαραζ αφού οι Εφρέμ Νικολαντωνάκης (ΕΛΛΑΣ) και Ανδρέας Ποντίκης (CYP) τερμάτισαν ισόπαλοι με 122. Η κατάρριψη της ισοπαλίας έφθασε στις οκτώ (8) βολές, όταν ο Νικολαντωνάκης αστόχησε, κερδίζοντας το Χάλκινο μετάλλιο.

  • Χρυσό και στο ομαδικό του Σκητ Εφήβων

Με δυο Έλληνες στο βάθρο, το Χρυσό ομαδικό του Σκητ εφήβων αποτελούσε βέβαιη διάκριση. Ο Ανδρέας Δεσποτόπουλος συμπλήρωσε την κορυφαία τριάδα.

  • Χάλκινο στο μικτό του Σκητ

Στον αγώνα του μικτού Σκητ, η Εμμανουέλα Κατζουράκη (68) και ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης (72) κατέλαβαν την τρίτη θέση (140) του προκριματικού και αγωνίσθηκαν για το Χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην ομάδα της Τσεχίας. Κατέκτησαν τελικά τη θέση στο βάθρο αφού νίκησαν με 42/38.

Οι διακρίσεις στο Τραπ

  • Ασημένιο στο ομαδικό του Τραπ

Στη δεύτερη θέση του βάθρου στο ομαδικό του Τραπ ανέβηκε η ομάδα των Ελλήνων. Ο Ιωάννης Χατζητσακίρογλου (114), ο Αντώνιος Μαυρομμάτης (111) και ο Χρήστος Δετσαρίδης (104) πέτυχαν το δεύτερο συνολικό σκορ της κατάταξης και πήραν το Ασημένιο μετάλλιο.

  • Χάλκινο στο μικτό του Τραπ

Ζευγάρι Κύπριας και Έλληνα αγωνίσθηκε για τα Ελληνικά χρώματα και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών του μικτού στο Τραπ. Η Άντρη Ανδρέου (55) και ο Ελευθέριος Μιχαήλ (65) ήρθαν ισόπαλοι με ζευγάρι της Ουκρανίας με συνολικό σκορ 120. Στο αγώνα μπαράζ που ακολούθησε είχαν 9 επιτυχίες έναντι 8 των Ουκρανών και κέρδισαν τη συμμετοχή τους στον αγώνα για το Χάλκινο μετάλλιο. Εκεί επικράτησαν 28/27 απέναντι στους Κύπριους αθλητές, χαρίζοντας τη διάκριση στην Ελλάδα!

Συγχαρητήρια σε όλους!