Επικεφαλής του τομέα αγωνισμάτων με πιστόλι 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αγωνιστικής Σκοποβολής (ISSF) αποφάσισε τη δημιουργία ακαδημίας σκοποβολής «για όλους». Πρόκειται για νέα διαδικτυακή Ακαδημία Προπονητών ISSF, ανοιχτή σε ολόκληρη την αθλητική κοινότητα της σκοποβολής, που θα προσφέρει μαθήματα αρχαρίων (ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα επιπέδου Δ) για Τουφέκι, Πιστόλι και Κυνηγετικό όπλο. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στην ιστοσελίδα της ISSF από τις 3 Ιουνίου, ενώ τα μαθήματα στις 2 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους.

Πιστόλια και Άγη Κασούμη

Η επιλογή του επικεφαλής κάθε τομέα έγινε με κριτήρια εμπειρίας και γνώσης στο αντικείμενο.

Η αναμφισβήτητα πολυετής Ολυμπιακή διαδρομή της Άγης Κασούμη και η αγωνιστική της δραστηριότητα, την κατέστησαν ευθύς εξ αρχής επικρατέστερη υποψήφια για τα αγωνίσματα με πιστόλι, ευθύνη που της ανατέθηκε ομόφωνα.

Ο διευθυντής της Ακαδημίας δρ. Vesa Nissinen (FIN) αναφέρει σχετικά:

«Δουλεύουμε για αυτό εδώ και ένα χρόνο, προσεγγίζοντας ικανούς ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Δημιουργούμε κάτι πρωτοποριακό, με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας, αφού τα μαθήματα θα είναι διαδικτυακά.»

Η Ακαδημία θα είναι ανοιχτή για όλους!

«Πρώτα απ' όλα θα δημιουργήσουμε εκπαιδευτική δομή διαθέσιμη σε όλες τις Ομοσπονδίες, σε πολλούς ανθρώπους και όχι μόνο σε λίγους» – συνέχισε ο δρ. Nissinen.

«Αρχικά θα έχουμε μαθήματα επιπέδου Δ και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουμε το επόμενο βήμα, που είναι μαθήματα επιπέδου Γ.

Σε ένα ή δύο χρόνια μπορούμε να εκπαιδεύσουμε ίσως εκατοντάδες ανθρώπους.»

Τα προσφερόμενα μαθήματα Δ θα έχουν διάρκεια 12 εβδομάδων, απαιτώντας περίπου 60 ώρες από τους συμμετέχοντες.

Τα δίδακτρα θα μπορούν να πληρωθούν με πιστωτική κάρτα κατά την εγγραφή στο επιλεγμένο μάθημα.

Η ιστοσελίδα της Ακαδημίας ISSF ανοίγει την 1η Απριλίου 2024 (www.issf-academy.com), με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την Ακαδημία, την εκπαίδευση επιπέδου Δ και τη συνολική δομή του Προγράμματος Εκπαίδευσης Προπονητών.

Το email επικοινωνίας θα είναι: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το πιλοτικό διαδικτυακό πρόγραμμα Δ θα διοργανωθεί τον Μάιο του 2024 με επιλεγμένους συμμετέχοντες και τα προγράμματα Γ θα ξεκινήσουν να προσφέρονται στις αρχές του 2025.

(Φωτογραφία: Ε.Ο.Ε.)