ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Α.Γ.Ε.Ν.

Αδιαχώρητο στο Βύρωνα 16&17/4/2011

Η δεύτερη φάση των Πανελληνίων Αγώνων ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα. Η  διοργάνωση που ήταν ευθύνη της ΣΚ.Ο.Ε. αφορούσε τα αγωνίσματα αεροβόλων όπλων Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων καθώς και το αγώνισμα του ελεύθερου πιστολιού Ανδρών και Εφήβων που γίνεται με πυροβόλα όπλα. Η συμμετοχή των σκοπευτών υπήρξε αθρόα, οι συμμετοχές έφθασαν τις 261!

Ωραίος αγώνας & συγκλονιστικός τελικός στο αεροβόλο πιστόλι Ανδρών

 Η επικράτηση του Κωνσταντίνου Μαλγαρινού (Ε.ΣΚ.Ο.Θ.) ήταν μάλλον αναμενόμενη. Έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον αγώνα με 579/600 και με διαφορά επτά βαθμών (7) από τον συνήθη πρωταθλητή Διονύση Γεωργακόπουλο (Εθνικός ΓΣ – ΕΛ.ΑΣ), μπήκε με αξιώσεις στον τελικό και με 97,9 πήρε τη νίκη. Ο Διονύσης Γεωργακόπουλος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση για φέτος, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο πάντα αξιόμαχος Δημήτρης Χειμώνας (Σ.Σ.Βόλου). 

Η επανεμφάνιση του Θοδωρή 
Ένα από τα γεγονότα που χαρακτήρισαν τον αγώνα στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών ήταν η επανεμφάνιση του Θοδωρή Κοτταρά (Π. Μελάς). Ο εκ των κορυφαίων στο αγώνισμα αυτό Θοδωρής, απείχε τα τελευταία χρόνια λόγω του ασυμβίβαστου προπονητικής και αθλητικής ιδιότητας. Παρά την αποχή του απέδειξε ότι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο αφού κατάφερε και μπήκε στον τελικό έστω και τελευταίος. Τη μεγάλη του επίδοση όμως την πέτυχε στον τελικό. Με σκορ (100,4) ανέβηκε από την 8ηστην 5η θέση! 

Άνετα η Δούκα  - Στο νήμα η Βασιλούδα
Οι κορυφαίες των γυναικών, Ελένη Βασιλούδα (ΣΚ.Ο.Α.Α.Π.Θ.) και Αθηνά Δούκα (Σ.Ο.Ελευσίνας) επικράτησαν και πάλι. Η Α. Δούκα πήρε την 1η θέση με σχετική άνεση στο αεροβόλο πιστόλι. 

Στον τελικό του αεροβόλου τουφεκιού Γυναικών αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο έντονος συναγωνισμός. Ελένη Βασιλούδα (ΣΚ.Ο.Α.Α.Π.Θ.) και Νίκη Βάρσου (Γ.Σ.Κηφισιάς) τερμάτισαν ισόπαλες στον αγώνα με 392/400. Το χρώμα του μεταλλίου έμελλε να ξεκαθαριστεί στον τελικό. Βολή με τη βολή η δύο αθλήτριες αγωνίστηκαν για τη νίκη! Η κορυφαία επίδοση της Βασιλούδα στον τελικό (102,7) ήταν εκείνη που της χάρισε την πρώτη θέση, έναντι 99,5 της Βάρσου. Η Βασιλική Παπαχρήστου (Νίκανδρος – ΕΛ.ΑΣ) με επίσης μεγάλη επίδοση στον τελικό (101,3) κατάφερε να ανέβει στο βάθρο για μια ακόμη φορά.

 

Για τα αποτελέσματα πιέστε τους ακόλουθους συνδέσμους :

  ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 16/4/2011 (942 KB)

  ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 16/4/2011 (339 KB)

  ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 17/4/2011 (630 KB)

  ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 17/4/2011 (204 KB)