Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώνει στα Σωματεία και Ομάδες της δύναμής της, τη δημοσίευση της υπ' αριθ. 604423 απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο: "Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών - Όροι, Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών - Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης αδειών κατοχής όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων αυτών - Υποχρεώσεις αθλητικών σωματείων, υπευθύνων σκοπευτηρίων και κατόχων όπλων σκοποβολής" (ΦΕΚ Β' 106 - 17.1.2023).

Η εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση έρχεται να δώσει σύγχρονες λύσεις σε σημαντικά ζητήματα της κατοχής όπλων σκοποβολής και της εν γένει διαδικασίας, καθώς η τελευταία νομοθετική παρέμβαση έγινε το 1999. Αποτελεί δε το επιστέγασμα της αγαστής συνεργασίας της Ομοσπονδίας μας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Η ΣΚ.Ο.Ε. ευχαριστεί επίσης τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, καθώς και την αρμόδια Υπηρεσία της Κρατικής Ασφάλειας για τη συνεργασία και τις ενέργειές τους.

Πιέστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Φ.Ε.Κ. Β' 106 - 17/01/2023: νέα Κ.Υ.Α. περί όπλων Σκοποβολής (221 KB)